Čas je da očistiš svoje nohtke

Sama obožujem lak za nohte. Moji nohti niso nikoli goli! Ampak če pokukam na rdeče preproge sveta se zvezdnice po njih vedno pogoste sprehajajo z naravnimi nohti brez laka. Sedaj se poraja vprašanje kako jim to uspe?

Če so tvoji nohti krhki in se cepijo, je lahko to (med drugim) posledica pogostega lakiranja. Moji nohti so sicer precej trdi a se vedno cepijo, zato je čas, da odstranim lak iz nohtov in pričnem z detox-om. To pomeni, da v naslednjih dneh moji nohtki ne bodo žareli v pisanih barvah, jih bom pa zato razvajala z oljem in kremico.  Da bodo moje roke videti urejene in elegantne tudi brez barve na nohtih.

Here they are! My new square nails!!! Although it feels a little bit weird I think they look great!? what do you think? ? Can't wait to start polishing them and creating new nail art. They look so different now Still don't know if I prefer square or almond nails, but to be honest I'm already scared that the corners will break off and I didn't had that with almond nails. Hopefully that doesn't happen ❤❤❤ #nails #lovenails #manicure #longnails #squarenails #squarenail #squareshape #naturalnails #naturalnail #nudenails #nonailpolish #cleannails #nailslong #longnaturalnails #naturallongnails #realnails #strongnails #healthynails #nakednails #goodbyelongnails #nailsoftheday #notd #instanail #nailstagram #nailsonpoint #igersbelgium

A post shared by Nele ◇self taught nail artist◇ (@nailetje) on

Na začetku detoxa je potrebno nohte osvoboditi barve z odstranjevalcem laka brez acetona. Če so tvoji nohtki porumeneli, tako kot so moji, jih za manj kot minuto namoči v limonin sok. Nato se posveti obnohtni kožici, ta je v preteklih tednih kar trpela, zato jo bom jaz negovala z oljem in jo s pomočjo lesene palčke nežno potisnila proti korenu nohta. Če kožice ni mogoče popolnoma odstraniti, je potrebno dodatno razvajanje privošči svojim prstkom kopel, piling ali masko ki lahko deluje tudi čez noč. Ko se nohtki posušijo, jih s pomočjo pilice oblikuj v želeno obliko in ne pozabi na poliranje.