100% naravna kozmetika Purity Herbs v najinih kozmetičnih omaricah

Že vrsto let prisegam na lekarniške kremice za nego svoje kože. A z večjo osveščenostjo, sem se vedno pogosteje spraševala, katera naravna kozmetika je najboljša? Kajti ni ravno lahko, da najdeš linijo naravne kozmetike, ki ustreza tvoji koži – vsaj pri meni je bilo tako.

Kakšna je razlika med naravno kozmetiko in konvencionalno kozmetiko? Že ime samo  nam pove nekaj  informacij o tem …

V primeru naravnih kozmetičnih izdelkov, sta pri proizvajanju v ospredju okoljevarstvo in zdravje. Izdelki vsebujejo naravne snovi iz rastlin, zdravilnih zelišč, rastlinska olja ter so dodatno obogateni še z minerali, vitamini… , odpadejo pa sintetični konzervansi. V večini primerov konzerviranje zagotavlja zelo majhen delež rastlinskega alkohola, kar resnično dobro deluje. Ob tem so formule izdelkov zelo premišljene, ter narejeni z izredno skrbnostjo v ustreznih laboratorijih.

Osnovni  cilj naravne kozmetike  je uravnovesiti kožo in zagotoviti, da ta zasije v svoji najboljši in predvsem najbolj zdravi luči. Tako so izdelki primerni za vse tipe kože. Kar se sliši neverjetno, ampak drži. To sva se z Veroniko prepričali na lastne oči, oziroma na koži, saj sva v test prejeli izdelke Purity Herbs. Kljub temu, da sva sestri, se najina koža povsem razlikuje.  Moja je suha in v T predelu pogosto mastna, Veronikina je normalna, a ob neustrezni negi se pojavijo mozoljčki. Sedaj že dva meseca redno uporabljava naravno kozmetiko Purity Herbs in najino mnenje o naravni kozmetiki se je precej spremenilo.

Sama sem si izbrala kremo The Rose Wonder, ki je izjemno  bogata in hranilna. Varuje zrelo, suho ali podhranjeno kože – skratka idealna za poletno, od sonca dehidrirano kožo. Že ob prvem stiku me je presenetilo samo pakiranje, saj je kremica shranjena v posebni, vakuumski zaprti posodici, ki ščiti kremo pred veliko izpostavljenostjo zraku, ter skrbi za to, da je krema do zadnje kapljice enako učinkovita. V tej posebni kremi je mešanica skrbno izbranih zelišč, olj in eteričnih olj, ki upočasnjujejo proces staranja in blagodejno vplivajo na kožo, kar se je še posebej pokazalo po dolgem dnevu, preživetem na plaži. Vsebuje palisandrovo olje – olje rožnega lesa, ki pospešuje rast novih kožnih celic in olje morske krhlike – rakitovca, ki je zelo bogato in vitalno olje z visoko vsebnostjo esencialnih maščobnih kislin in vitaminov za kožo. Izboljšuje strukturo kože in jo ohranja zdravo. Priznam, na začetku sem bila nekoliko skeptična, trajalo je nekaj dni, da sem ugotovila, kako mora biti močan pritisk na posodico , oz. koliko kreme zadošča za moj obraz, a ko sem osvojila tehniko, me je krema presenetila.  Sama formula kremice je precej gosta, a se kljub temu lepo razmaže po obrazu in relativno hitro vpije (potrebuje cca. 5 min), ne pušča mastnega sloja in kožo dejansko navlaži čez celi dan. Kar me je malce motilo, je intenziven vonj, ker je povsem logično, saj se v izdelku uporabljajo eterična olja rastlin, ki dajejo proizvodu naraven, a hkrati močan nenavaden vonj, ampak tudi tega sem se hitro navadila.

 

Ob The Rose Wonder kremi sem svojo kožo še vsakodnevno čistila s tonikom, ki me je navdušil. Čeprav je alkohol na drugem mestu med sestavinami, navedenimi na embalaži, je tonik nežen, med drugim vsebuje tudi citruse in zelišča, kožo osveži, pomirja in mehča, ne da bi puščal občutek napetosti. Tonik vedno uporabljam po tem, ko sem obraz že 2x očistila (prvič z oljem za čiščenje obraza in drugič s peno za čiščenje obraza). Tonik je pri meni zadnji korak pri čiščenju kože, ki pomaga odstraniti še tiste zadnje nečistoče, ob tem vidno zmanjša pore  , ter ohranja naravno ravnovesje kože za optimalno absorpcijo naslednjih izdelkov.

 

 

 

 

Naslednji izdelek v najinem izboru,  ki ga je testirala Veronika, je krema Wonder Cream, ki je prvi izdelek, ki ga je Purity Herbs proizvedel. Na tržišču je že več kot dvajset let. Odlikuje ga kompleksna formula 14 močnih in skrbno izbranih islandskih zelišč, prav zato pri normalni koži ni namenjena za vsakodnevno uporabo, ampak  da po njej posežeš, ko jo res potrebuješ.

Kožo vlaži in varuje pred mrazom, zato je primerna za močno izsušeno kožo. Prav tako se je izkazala kot zelo učinkovita pri odpravljanju problematične kože pri najstnikih in tudi odraslih. Zaradi večkrat dnevno uporabljene kreme z ZF, so se mi zamašile pore in pojavili so se mozoljčki.  Kremo sem nanesla na mozolje in ti so se čez noč posušili, koža kljub temu ni bila suha, ni se pojavila tako pogosta srbečica, kot pri proizvodih, ki obljubljajo enak rezultat. Tudi Wonder Cream ima precej specifičen, močan vonj, ki pa ni moteč in se zaradi zmerne uporabe izdelka zelo hitro razdiši.

 

 

Četrti izdelek je nekaj prav posebnega, Joint Relief Oil, pomirjajoče masažno olje za telo, ki zagotavlja takojšnjo toplino in sprostitev. Vsebuje ekstrakte islandskega mahu, vrbovega lubja in močvirskega oslada, ki so znani po svojih protivnetnih lastnostih. Občutek toplote, ki ga začutiš na telesu, pa omogočajo eterična olja timijana in rožmarina. Sama sem ga uporabljala v dveh primerih. Prvič po športu, za hitrejšo sprostitev mišic, kar je bilo super učinkovito; po prhanju sem nekaj kapljic olja s krožnimi gibi v masirala v noge. Vonj samega olja je precej intenziven, naraven in (zame) nemoteč. V drugem primeru sem ga uporabljala, ko sem začutila bolečino v ramenskem sklepu, zaradi stare poškodbe. V tem primeru je sama masaža sicer delovala sproščujoče, a ne morem reči, da je bila bolečina kaj manj intenzivna.

 

Najino mnenje: Prva dva izdelka, se pravi krema The Rose Wonder in tonik za obraz, sta naju prepričala in se bosta zagotovo še kdaj znašla v najinih kozmetičnih torbicah. Wonder Cream je precej specifična kremica, ki bo zaradi izvrstne vakuumske embalaže in skrbne, ter premišljene uporabe, služila še nekaj časa. Joint Relief olje mi je sicer všeč, in še posebej me  razveseli dejstvo, da za toploto poskrbita eterična olja timijana in rožmarina in ne čili, kot v večini primerov toplotnih obližev, olj ali krem.  Za Veronikin specifičen problem, lajšanje bolečin v poškodovanem ramenu, ni učinkovit.