Zgoščevanje obrvi

Še vedno so modne debele, goste, lahko bi celo rekli dominantne in precej vpadljive obrvi, kar lahko opazimo tudi na modnih brveh. Marsikatera ni obdarjena z gostimi obrvmi, ali pa je v preteklih letih enostavno pretiravala s prekomernim puljenjem. Prav zato je zgoščevanje obrvi tako zaželeno kot še nikoli.

zKako lahko zgostimo obrvi?

Svetovna strokovnjakinja zgoščevanja obrvi Maribeth Madron: “Kljub temu, da so trenutno modne goste obrvi, morajo biti te videti naravno. Večina žensk svoje obrvi oblikuje s pomočjo senčil za obrvi.  S svetlim odtenkom pobarvajte celotno obrv, morebitne luknjice zapolnite in narišite konture, nato nadaljujte s temnim senčilom, ki ga uporabite za obrobljanje. Obrvi počešite in fiksirajte s prozornim voskom – ta bo izenačill barvo senčil z barvo dlačic.”

Alternativno lahko uporabite tudi toniran gel za obrvi ali maskaro namenjeno obrvem. Ta varianta je primerna za ženske, ki  imajo lepo oblikovane naravne obrvi in nimajo prevelikih luknjic med dlačicami.

Če so vaše naravne obrvi lepo oblikovane, a imate vmes manjše luknjice, uporabite svinčnik za obrvi, s katerim narišite dlačice tam, kjer vam manjkajo.

Kdor ima že po naravi tanjše obrvi, le težko sledi temu trendu. Edina rešitev je zgoščevanje obrvi,ki pa ga naj opravi strokovnjak, ki resnično pozna postopek zgoščevanja.

Pomembno: intenzivnost barv različnih produktov se precej razlikuje. Svinčniki za oblikovanje obrvi imajo veliko intenzivnejše barve kot senčila za obrvi. Gel in maskara sta izjemno obstojna in bosta prestala tudi ploho, pri čemer se bosta senčilo in svinčnik razmazala.

zacetnaKdaj je pravi čas za puljenje obrvi?

Po prhanju in kopanju je idealen čas za oblikovanje obrvi.  Saj je koža takrat mehkejša in dlačice lahko praktično neboleče odstranimo. Pri oblikovanju obrvi je zelo pomembna pravilna svetloba – idealna je dnevna svetlob. Če je ženska zelo občutljiva, naj svojih obrvi ne oblikuje med menstruacijo, takrat smo bolj dovzetne za bolečino.

In še nekaj dejstev o obrveh v številkah

V 16. stoletju pred našim štetjem so ​​Egipčani že poudarjali svoje oči in obrvi z mešanico oglja in prahu.

5000 let je star sumerski grob, v katerem so arheologi našli pinceto.

V Franciji so si ženske okoli leta 1770, poudarjale svoje obrvi z mišjim krznom. 

Do sredine leta 2015, bi se naj prodalo več kot 35 milijonov najbolj priljubljenih pincet za oblikovanje obrvi “Slant Tweezer” od Tweezerman.