Za več sijaja v laseh

Kaj si želimo predvsem za naše lase – celo pred popolnim stylingom in odlično frizuro? Ja, točno to: da imajo lep, zdrav in predvsem naraven sijaj.

12ecb6c5145901d827243da4b7dec947Česanje je novo pranje

Sijaj brez šamponiranja las? Ta deluje z vsako krtačo, ki ima ščetine iz naravnih dlak. Krtače za lase, čigar ščetine so iz konjske ali svinjske dlake, posrkajo maščobo, ki se nahaja na naših laseh jo vpijejo, in po potrebi enakomerno porazdelijo tam, kjer je primanjkuje, tako se bodo vaši lasje lepo in enakomerno svetili. Lase začnite vedno česati od polovice dolžine navzdol, vsak predel cca. 10 krat, na koncu se še2x počešite po celotni dolžini las od korenine do konic. Tako bodo vaši lasje imeli enakomeren sija.

k šamponu dodajte cvetlično olje

Vzrok za lase brez leska, je morda vaš šampon. Naš nasvet: če kupujete šampon v drogeriji, bodite pozorni, da ta vsebuje olje divje vrtnice, češnje ali orhideje. Olje zagotavlja lepše lomljenje svetlobe na vaših laseh, saj popravlja strukturo las. Olje v šamponu delujejo zelo podobno, kot so šamponi, ki vsebujejo tekoči keratin (na embalaži). Tudi keratin popravlja zunanje poškodbe las in omogoča regeneracijo strukture lasu.

a1088e91addfce6f60318fd5a7526f09lasje potrebujejo mineralno vodo

Čisto na koncu umivanja las, te sperite še z mineralno vodo, ki bo iz las sprala kalcij, ki lase naredi tope in brez sijaja.

poskrbite za pravo zaščito

Kdor oblikuje svojo pričesko s sušilcem za lase ali likalnikom, enostavno mora redno uporabljate različne kreme in serume, ki lase zaščitijo pred visoko temperaturo in izsušitvijo. Manj kvalitetni produkti za zaščito las, ki obljubljajo tudi sijaj, so lahko celo škodljivi za vaše lase, saj vsebujejo pantenol, ki poškoduje keratin. S toploto in kvalitetno masko lahko prav tako pričaramo sijaj v laseh. Naš nasvet: v lase vmasirajte hranljivo masko z vitaminoma A in E – s količino nikakor ne pretiravajte (!), lase brez izpiranja nemudoma posušite, naj vas ne moti masten občutek. Ko so popolnoma suhi, jih še zlikajte (max. temperatura likalnika naj bo 120 stopinj). Nato izperite lase z vodo – in jih več ne šamponirajte. Toplota omogoča maski, da prodre globoko v lase in s tem globinsko nahrani poškodovane lase in poskrbi za visok sijaj.2cae4db74b262e4e95490787d80ed4ab

strokovnjaki sedaj barvajo brezbarvno

Vprašajte svojega frizerja, če v salonu ponuja tudi tako imenovan  ” Clear-Tone-Pigments” tretma. Pri tem frizer uporabi barvo brez pigmentov, se pravi, da v lase prodrejo brezbarvni pigmenti, ki zagotavljajo visok sijaj las.