S temi triki bo tvoja koža videti bolj zdrava

Čista, enakomerna koža brez nepravilnosti je sveti gral lepote. Zato me sploh ne čudi, da se vsak dan pojavi novi trend, ki bi naj vodil do brezhibne kože,  ta tokrat prihaja iz Koreje in se imenuje “Glass Skin“. Pri tem trendu je površina kože tako brezhibna, da izgleda popolnoma ravna kot, da bi bila  polirana. V nadaljevanju razkrivam, kako se približati idealni koži, ne da bi napadale strukturo in pore.

Zakaj imam poškodovano kožo in kako se izogniti mozoljčkom?

Nečista koža ali koža ki ima grobo teksturo (ni nujno da gre za akne ali mozolji, ampak vzrok je pogosto podoben). Pogosto je koža, zaradi uporabe napačnih izdelkov zamašena in pore zamašene.

Kateri izdelki vodijo do čiste kože?

Da dosežeš vsako poro je potrebno obraz očistiti dvakrat – kot ga recimo predpisuje japonski koncept lepote. V bistvu nobena japonska ženska ne gre spati z ličili na obraz. Zato je čiščenje kože z kvalitetnimi izdelki bistvenega pomena v njihovi lepotni rutini, katero bi morale poosebit tudi me. Celotni ritual čiščenja je vedno sestavljen vsaj iz dveh korakov in dveh izdelkov; čiščenje obraza se prične s tem, da se izdelek najprej segreje v dlaneh in točkovno nanese  ( čelo, lica, nos in brado) na obraz. Nato se čistilo, bodi si losjon, gel, pena,… porazdeli s krožnimi gibi po celotnem obrazu. Na ta način se odstrani vsa  groba umazanija ter ličila. Za drugi korak čiščenja se nato uporabi čistilno olje/čistilno mleko, ki kožo globinsko očisti in hkrati vlaži.

Kateri izdelki so najboljši za čisto in gladko kožo?

Za učinkovito glajenje kože in hitro spodbujanje prenove celic, se odloči za retinoide, azelaično kislino in niacinamide – ti spodbujajte naraven piling kože. Vitamin C je eden izmed najboljših hranil za kožo, saj pomaga odpraviti izbokline, na naraven način, vendar pa lahko izsuši kožo. Pomembno je da vitamin C na kožo nanesete v kombinaciji z vitaminom E, vitamin A ali drugi antioksidanti za dovajanje vlage.

Kaj lahko naredim doma za čisto kožo?

Poskusi tedensko čistilno rutino:

1.Piling

Upoštevaj, da prekomerna uporaba pilinga povzroča draženje kože, na drugi strani pa redka uporaba piling pa povzroča nastanek nečistoč – zato je je zelo pomembno ustrezno ravnovesje. Splošno pravilo pravi, da mastno kožo lahko enkrat tedensko očistite s pomočjo pilinga, suhu in mešano kožo enkrat ali dvakrat tedensko. Izberi piling, ki vsebuje naravno glikolno kislino. Ta je boljši od kemičnih pilingov ali grobih zrncev.

2. Maske

Vlaženje kože je ključnega pomena za gladko in zdravo kožo. Enkrat do dvakrat tedensko uporabi masko za kožo, ki ustreza tvojemu tipu kože in na ta način še dodatno nahrani kožo.