Privoščite si smoothie za prhanje

Smoothiji so definitivno obnoreli svet in skoraj zagotovo ni človeka, ki ga še ni nikoli okusil. Vendar pa na tržišču obstajajo tudi druge vrste smoothijev. Ste že slišali za smoothie za prhanje? Tega lahko najdete pri Lushu in sicer v kar dveh različicah. Dreamwash je odličen za suho in občutljivo kožo, ter Turkish Delight , kateri zagotavlja navlaženo in mehko kožo.

Foto: Pentlja.si
Foto: Pentlja.si

Sama sem imela možnost preizkusiti slednjega in moram priznati, izdelek me je že prepričal ob prvem vonju. Ime smoothija je popolnoma upravičeno, saj izdelek diši kot 1000 turških vrtnic v eni posodici.    Turkish Delight vsebuje vrtnični absolut, kateri pomirja kožo in preprečuje rdečico, kar je še posebej primerno za vse z občutljivo kožo. Kakavovo maslo je izredno hranljivo in vlažilno za našo kožo. 200 gramska posodica poleg vrtnične vode, olja in absoluta vrtnice, vsebuje tudi jasminovo in neroli olje, katera le še izpopolnita čudovit vonj.

Tekstura izdelka je gosta in me žal ne spominja na smoothie, prej na kakšno kremno milo in prav takšen je tudi občutek na koži. Dobra lastnost je, da smoothija ne porabiš veliko, saj je izjemno mazljiv. Izdelk je iz posodice potrebno zajeti s prsti, kar je včasih zaradi njegove malo trše konsistence težje, sploh, če so prsti že mokri.

Foto: Pentlja.si
Foto: Pentlja.si

Njegova posebnost, na katero se je sprva potrebno navaditi je, da se ne peni. Na koži ne pusti, tako kot drugi produkti za prhanje peno, ampak samo nežno kremno plast. Med prhanjem je občutek na koži izjemno prijeten in ves čas te obdaja prijeten cvetličen vonj, ki pa za moje pojme ni vsiljiv.

Po prhanju s Turkish Delight  je koža čista in občutno navlažena. In kar me je najbolj prepričalo, čudovit vonj po vrtnicah odišavi celotno stanovanje in na koži ostane še kar precej časa.Osebno se kar težko privadim, da se smoothie ne peni, vendar zaradi velike vsebnosti kakavovega masla v izdelku, bi bilo penjenje nemogoče.

Za 200 gramski lonček boste odšteli 24,95 €, kar ni nizka cena, vendar če pomislimo, da vsebuje vrtnični absolut, olje in vodo, je cena upravičena. Prav tako boste eno posodico uporabljali kar precej časa, saj je smoothie izjemno mazljiv.

Foto: Pentlja.si
Foto: Pentlja.si

Še en namig za vse oboževalce savne: nanesite smoothie pred obiskom savne po celotnem telesu in ga po obisku splaknite z vodo. Ne samo, da bo vaša koža navlažena in mehka, hvaležni vam bodo tudi drugi obiskovalci savne, saj boste poskrbeli za pravo aroma terapijo.