Preizkusila sem Nuxe balzama za ustnice

Razpokane ustnice, so tako kot drhteče dlani, zame prava nočna mora. Večji del decembra nisem preživela v pisarni, a v ponedeljek ko sem se vrnila na delovno mesto so se ponovno pojavile stare težavice. Zaradi ogrevanja prostorov s klimatsko napravo je zrak zelo suh, kar se takoj opazi na mojih dehidriranih ustnicah. Na srečo sem pred nekaj tedni našla, dava izdelka, ki mi pomagata obvladati dehidriranost ustnic. Oba Nuxe izdelka najdeš v najbližji lekarni.

V letu 2018 je Nuxe prenovil formula kultnega Rêve de Miel® Baume Lèvres au Miel Ultra-Nourrissant et Reparateur (cena cca. 11,50 €), medenega balzama za ustnice. Odslej je balzam bogatejši za novo aktivno sestavino; propolis  – čebelji proizvod. Čebele ga uporabljajo za premaz notranjih sten panja, mešenja notranjih razpok in špranj, popravilo satja, zato ga imenujemo tudi zadelavina.  Velja za sam čudež narave, saj mu pripisujejo antibiotično delovanje – ne učinkuje samo na bakterije ampak tudi na različne viruse, je antioksidant, ki ima pomirjujoče, hranilne in obnavljajoče lastnosti. Ob tem vsebuje nova izboljšana formula medenega balzama za kar 25 % več karitejevega masla v primerjavi s prejšnjo formulo. Preostale sestavine ob karitejevim maslom in propolisom so: akacijev med, čebelji vosek, rastlinska olja – sladki mandelj in muškatna vrtnica, slastna dišava eteričnega olja grenivke in limone.

Balzame za ustnice, od kar pomnim, kopičim v svoji toaletni torbici. V zadnjih letih sem jih kupila že kar nekaj in večino sem jih tudi uporabljala, a noben se ne mora kosati z Nuxe mednim balzamom. Formula je precej gosta, kljub temu ni lepljiva in občutek na ustnicah je prijeten. Sam okus balzama ni dominanten ali moteč, kot je to pogost pojava pri drugih balzamih. Prvič sem balzam uporabila, ko sem imela ustnice razpokane in se je koža že začela lupiti. Blagodejni, pomirjajoč učinek je nastopil takoj po nanosu.

Rêve de Miel® Stick Lèvres (cena cca. 7,40 €), vlažilni balzam za ustnice vsebuje vsaj 90 % sestavin naravnega izvora med drugim med, sončnico, olja grenivke, olje sladkega mandlja,…

Balzam je odlična izbira če ustnice niso zelo razpokane in luskaste. Je zelo vlažilen in se na ustnicah obdrži nekaj ur, a ni primerljiv z medenim balzamom. Sama ga uporabim kot dodatno nego ustnic in tudi kot dolgo obstojno vlažilno podlago preden nanesem nude šminko (sloj balzama mora biti tanek).