Poskusite oranžno

Mogoče ste ena redkih, ki si vsak dan na ustnice nanese rdečilo v drugem odtenku in tako popestri svoj vsakdan. Vendar je več tistih, ki se »ustavijo« pri svoji najljubši barvi in jo dnevno nosijo kot nekakšno uniformo.

Oranžna šminka je že obnorela modne brvi. Foto: gatty
Oranžna šminka je že obnorela modne brvi.
Foto: gatty

Klasika

Odločite se za nekaj novega. Foto:gatty
Odločite se za nekaj novega.
Foto:gatty

Rdeča šminka je klasika in znano je, da če si jo nanesete na ustnice, ne potrebujete veliko dodatnega make-upa, da bi dokončale svoj videz. Lahko je seksi, subtilna ali enostavno ljubka. Vendar kljub temu že rahlo dolgočasna in enostranska barva. Vendar, ko se je naveličamo, nas ne prepričajo niti raziskave, da ravno rdeča šminka najbolj privlači nasprotni spol.

Nova klasika

Namesto klasične rdeče, si drznite preizkusiti oranžno rdečilo za ustnice. Na srečo je na tržišču ogromno različnih odtenkov oranžne. Če želite preizkusiti nekaj novega, a vseeno ne želite brez rdeče, se odločite za rdečo šminko z oranžnim podtonom. Na prvi pogled boste videti še zmeraj klasične, a bolj sveže in razigrane.

Drzne in tiste, ki želite enostavno nekaj drugega, pa se odločite za vpadljivo oranžno barvo. Kljub temu pa ne smete zanemariti svojega tena kože, zato si temnolaske in tiste z olivnim tenom kože odločite za sočno oranžno barvo. Medtem pa bo svetlolaskam in bledo ličnicam  pristajal bolj mareličen ton.