Pink ni rezervirana za deklice

Ko je italijanska modna oblikovalka Elsa Schiaparelli, leta 1931, poskusila v družbi uveljaviti pink barvo, so vsi vihali nosove. In to se ni spremenilo vse do danes. Še vedno se velika večina ljudi izogiba vpadljive barve, ki na ves glas kriči: ”TUKAJ SEM!”. Ta čudovita barva, je kljub prizadevanj velikih modnih biblij, še vedno rezervirana za majhne deklice in se le počasi prebija na ulične modne brvi, kljub temu, da jo modni oblikovalci že več let uporabljajo v svojih lepotnih in modnih kolekcijah.

Pink je čudovita, intenzivna barva, ki jo enostavno maramo vključiti v svojo kolekcijo ličil. Njen učinek na naš izgled lahko primerjamo s sivo, obe barvi naredita našo kožo enakomerno, polt je videti mlajša in bolj spočita. Priporočamo, da uporabljajte intenzivne odtenke, kot so recimo ličila v barvah magenta, fuksija, flamingo,… ti odtenki pritegnejo pozornost na naličen predel obraza, na primer na ustnice, ki so nato videti polnejše in lepše. Vendar pozor! Tudi pri pink barvi velja: Nikakor ne pretiravajte. Omejite se na le eno ličilo te hude barve, kajti v nasprotnem primeru boste videti kot Barbie.

Foto: Lindsay Adler
Foto: Lindsay Adler

Roza barva polt optično pomladi

Roza blush nima prav nič skupnega z ”girly” videzom. Po njem bi morale poseči še posebej malo starejše ženske, ki želijo svoji koži, vsaj optično, povrniti nekaj svežine in mladosti. Priporočamo, da v kombinaciji k roza ličkam dodate še svetlo roza lak, tako boste v hipu videti nekaj let mlajše, ne da bi izgledale napleskano ali umetno. Obdajala vas bo naravna svežina.  Roza ličila vedno kombinirajte z ličili v hladnih ali kovinskih barvah. Nikakor ne uporabljajte blusha in bronzerja hkrati.

Roza ustnice so še bolj seksi od rdečih

Raziskava je pokazala, da je moškim bolj všeč rdečilo v rožnati kot v rdeči barvi. Morda zato, ker je lažje najti primeren roza odtenek šminke, ki pristaja vašemu beauty tipu kot rdeč. Svetlolaske, s svetlo poltjo in modrimi očmi, izberite rdečilo v svetlejših roza barvnih odtenkih; recimo rdečilo v barvi sladkorne pene ali sladkarij.  Dekleta, z olivno poltjo, rjavimi lasmi in rjavimi ali zelenimi očmi, uporabite rdečilo v mangenta barvi . Temnolaske, s temnejšo poltjo, izberite intenzivne roza odtenke, kot sta fuksija in hot pink.