Najboljši nasveti za nego kože v jeseni

Ko temperature pričnejo padati in začne briti hladen veter, naša koža potrebuje več nege. Eden iz med glavnih razlogov za to, je suh zrak v kombinaciji z mrazom, kar vodi do zoženja krvnih žil in slabši pretok krvi.

Vse tiste, ki cenite lepo negovano in zdravo kožo, se morate sedaj zateči k pravim izdelkom, sicer bo počasi, a sigurno prišlo do napetosti kože, kar bo posledično povzročilo poškodbe kože in to lahko vodi do izpuščajev in nečistoče.

Najpomembneje je, da svojo kožo dovolj vlažiš! Pri nizkih temperaturah lojne žleze zmanjšajo proizvodnjo loja, zato se koža izsuši hitreje kot poleti. Ob tem je koža zaradi mraza in suhega zraka še dodatno na udaru. Zdaj je pravi čas, da zamenjaš svojo kozmetiko z izdelki, ki vsebujejo več vlažilnih sestavin.  Vendar to stori počasi, kajti pri radikalni spremeni negovalnih izdelkov koža lahko reagira z nečistočo.

Koža potrebuje tekočino

Vem, da si slišala že večkrat, ampak čez dan pij dovolj tekočine, da bo tvoja koža navlažena tudi od znotraj. Idealno je najmanj 2 litra čaja ali vode na dan.

Ustrezna nega obraza

Obstaja precej izdelkov za nego kože, ki koži obraza vrnejo izgubljeno vlago. Kljub temu bodi pozorna, da tvoja dnevna nega kože ni preveč težka in naj bo nočna nega kože bolj mastna, saj ima koža ponoči čas vpiti vse sestavine in se regenerirati. V hladnem delu leta je priporočljivo, da uporabljaš izdelke, ki vsebujejo karitejevo ali urea maslo. Če tvoja koža takoj potrebuje svojo vlažilno dozo, izberi kvalitetno masko z vlažilnim učinkom. V jesensko /zimskem času ta tretma ponavljaj 1x tedensko.

Ne pozabi zamenjati tudi čistila za kožo

Da poleti in pozimi ne uporabljamo enakih izdelkov za kožo, se je nekako že vcepilo v naše možgane. Ampak dejstvo, da moramo zamenjati tudi izdelke za čiščenje kože, še ni tako razširjeno! Tudi tukaj velja, stran od agresivnih sredstev in k blagim odstranjevalcem ličil in čistilom kože. Najboljša izbira je čistilno mleko, ki kožo ob čiščenju tudi neguje.

Kako je s pilingom v jesenskem času?

Ko se poletna zagorelost kože počasi poslavlja, smo pogosto videti blede. Sedaj je dober piling vreden zlata! Če želiš osvežiti ten svoje kože, moraš izbrati blag piling, ki nežno odstrani odmrle kožne celice in umazanijo. S pilingom nikar ne pretiravaj, 2 x mesečni tretma povsem zadošča!

Make-up jeseni

Če je mogoče, izberi make-up, ki vlaži kožo in je primeren letnemu času. Če se ne želiš odpovedati najljubši podlagi ali pudru, mu dodaj kapljico vlažilne kreme in mešanico nato nanesi na obraz. Na ta način bo tvoja koža malce dlje časa navlažena.

Je tudi jeseni potrebna zaščita pred soncem?

Čeprav je sonce jeseni šibkejše, nikar ne pozabi na ustrezno zaščito kože. Zaščitni faktor 10 je minimum, brez katerega ne bi smela zapustiti stanovanja.