Ko podlaga ostane na svojem mestu

Se tudi ti vedno znova jeziš, ko si zjutraj urediš make up »v nulo« okrog poldneva pa je tvoja podlaga izginila že neznano kam in bi bil čas, da ponovno naneseš novo.

Sedaj ti predstavljam 4 trikce, s katerimi še boš zvečer izgledala, kot da si ličila pravkar nanesla.

Pomembna je predpriprava

Tako kot za vse stvari, je priporočljivo, da preden naneseš podlago (ang. »Fundation«), dobro navlažiš svojo kožo. Ker je koža zjutraj suha, je najprimernejši nežen piling, katerega lahko narediš kar s svojim čistilcem za obraz in bombažno krpico, da odstraniš odmrle kožne celice.

Ne hiti

Žal veliko žensk še zmeraj dela to napako. Razumem, da se zjutraj vsem mudi, a pustite svoji kremi, da ima vsaj 10 minut časa, da se vpije. Če se krema še ni popolnoma vpila v kožo in si že nanesla podlago, se ta ne bo zlila lepo z kožo in se bo lahko začela svaljkati. V kolikor nimaš časa, da bi čakala deset minut, prični najprej z ličenjem oči in obrvi in komaj na koncu se posveti podlagi.

Pravilno »orodje«

Ob toliko čopičih, ki so trenutno na trgu, hitro izgubimo pregled, kateri je za kaj primeren. Za nanos podlage je prava izbira gost čopič z ravno prirezanimi umetnimi ščetinami, ki bo optimalno nanesel podlago in poskrbel za naraven videz.

Zaključek

Zaključek je še kako pomemben za popolno podlago, ki bo zdržala vse do večera. Ko si nanesla podlago, videz zaključi s fiksirnim pudrom ali razpršilom.

Te zanima, katere so naše najljubše podlage? Hitro pokukaj v galerijo.