Kako vpliva alkohol na našo kožo?

Pred nami je še najbolj praznični čas v veselem decembru in kdo se ne veseli druženja s prijatelji zvečer pod lučkami ob vročem kuhanem vinu, ali večerje v krogu svojih najljubših  oseb?

In čeprav so ravno ti večeri pravi balzam za našo dušo, so pa za kožo prava nočna mora.

Čeprav sama niti preveč ne maram alkohola in moj konzum le tega ostane večinoma pri enem kozarcu, pa nisem nikoli pomislila, kaj ta naredi moji koži. Kozmetičarka Michaella Bolder je izdala 5 najslabših alkoholnih pijač za našo kožo.

    1. Margarita

Mmmm, pijača, ki o obožujem, sploh malinovo ali jagodno. A kaj, ko visoke vsebnosti sladkorja in alkohola povzročijo vnetja v koži, ki se kažejo kot mozolji, rdečica in uničene kožne celice. Če imate rade slano margarito; še hujše: sol zadržuje vodo v telesu, zaradi česar smo videti zatečeno in zabuhlo.

  1. Koktajli

Ne glede na to kakšen koktajl si naročiš, bo vseboval sirupe, sadne sokove ali kar rafiniran sladkor. Vse to je največji sovražnik za našo kožo in njen lep videz.

    1. Rdeče vino

Je vazodilatator, ki povzroča, da se krvne žilice v telesu razširijo in povzročijo rdečico. Plus tega sprošča histamin, ki je prav tako povzročitelj rdečice. Torej, če imaš rosaceo, ali razširjene kapilare, se popolnoma odpovej rdečemu vinu.

  1. Belo vino

Ja, tudi belo vino ni nič boljše. Le to vsebuje sulfite, ki dražijo kožo. Dodatna visoka raven sladkorja je prava kombinacija za »nesrečno« kožo.

    1. Vodka in energijska pijača

Te pijače sama niti zavohati ne morem, kaj šele spiti, čeprav je pri večini zelo popularna. Vodka je verjetno ena od alkoholnih pijač, ki je najmanj »nevarna« za našo kožo, vendar je v kombinaciji z energijsko pijačo  prava katastrofa. V energijskih pijačah je skrito polno kemije, kofeina in sladkorja, kar povzroča v koži neverjetno vnetje in draženje.

 

Kako hitro »deluje« alkohol na našo kožo?

Negativni učinki se pojavijo zelo hitro. Če ne prej, boš po 24 urah ekscesivnega pitja (3 kozarci ali več) opazila, da je tvoja koža siva, upadla, gubasta. In vse, ki trpite za aknami ali rosaceo, se lahko pripravite, da bodo vaš spremljevalec naslednjih nekaj dni.

Kako dolgo traja, da se koža normalizira?

Vse je odvisno od posameznika in stanja kože, ampak jetra potrebujejo vsaj tri dni, da iz telesa spravijo alkohol, sladkorje in druge nezdrave sestavine.