Kaj o meni pove lak, ki ga nosim danes

Pogosto stojim pred kozmetično omarico, v kateri se nahaja ogromno različno barvnih lakov, vse od marelične do petrolej modre. A se skoraj vedno odločim za enega iz med lakov v roza odtenku. Sprva sem mislila, da je to naključje, a sedaj ugotavljam, da je to moja intuicija in, da izbira barve laka pove o meni več, kot sem si mislila.

Uf ta izbira lakcev. Menite, da je naključna?  Foto: Freerange
Uf ta izbira lakcev. Menite, da je naključna?
Foto: Freerange
Artdeo lk za nohte. Cena cca. 8 €.
Artdeo lk za nohte. Cena cca. 8 €.

Tokrat vam bo Pentlja predstavila, kaj o vas pove barva, ki jo nosite na nohtkih.

 

 

Pogosto izberete lak v vijoličnem odtenku? Potem ste skromne in duhovne. Vijolična je čudovita barva, ki pristaja ženskam vseh starosti. Je nenavadna in hkrati ekstravagantna barva, ki jo povezujemo tudi s pobožnostjo, pokoro in požrtvovalnostjo. Kljub mnogim pozitivnim asociacijam, z vijolično povezujemo tudi nekaj negativnih prispodob. Privrženke vijolične bi naj bile tudi nečimrne, izumetničene, negotove, nezveste, nestvarne in pogosto tudi dvoumne.

 

ZAO makeup, cena 11,50 €. Najdete ga na www.ekopleme.si.
ZAO makeup, cena 11,50 €. Najdete ga na www.ekopleme.si.

 

 

Še vedno najbolj priljubljena barva nohtov je rdeča. Na prvi pogled, intenzivna barva o osebi, ki jo nosi, sporoča, da je aktivna, dinamična in temperamentna. Rdeča stimulira vse procese v telesu, pospešuje metabolizem in močno vpliva na vegetativni živčni sistem. Toplo rdeča ima poživljajoč in pozitiven vpliv tudi na čustvenem nivoju. Krepi čutnost, zavestno doživetje in sproščenost. Pogosto so ljubitelji rdeče tudi trmasti in svojeglavi. Vsekakor je rdeča manikira klasika, ki nikoli ne bo prišla iz mode.

 

 

Essie lak. Cena cca. 9 €
Essie lak. Cena cca. 9 €

 

 

V poletnih dneh pogosto izberemo malo bolj vpadljivi lak za nohte. Ženske, ki svoje nohte pogosto lakirate z modrim lakom, ste umirjene in uravnovešene. Se ne vtikate v tuje probleme, če vas ne vprašajo za mnenje. Modra barva učinkuje pomirjujoče in sproščujoče. Posreduje uravnovešeno energijo potrebno za zdravo delovanje organizma, da lagodno premaguje naporen vsakdan.

 

 

 

OPI Elephantastic Pink lak za nohte. Cena cca. 15 €.
OPI Elephantastic Pink lak za nohte. Cena cca. 15 €.

 

Roza lak nosijo strastne in odločne ženske, ki se ne bojijo biti korak pred drugimi. Pogosto se v njih skriva umetniška duša, ki se občasno izraža z diy projekti, slikanjem, šivanjem,… Rožnato barvo je potrebno previdno izbirati, kajti starejši, kot ste manj vpadljivi odtenek izberite. Preveč intenzivni  rožnat lak lahko sproži občutek pretiranega ponosa in arogance.
To je le nekaj splošnih opisov pomenov barv lakov in kaj povedo o ženskah, ki jih nosijo. V komentarju nam zaupajte, kateri odtenek laka najraje izberete ve.