Huawei predstavil AI Cube z vgrajeno asistentko Alexo

Na sejmu IFA 2018 je Huawei predstavil Huawei AI Cube – gre za napravo, ki združuje zvočnik in 4G usmerjevalnik z vgrajeno digitalno asistentko Alexa. S tem Huawei uradno vstopa na trg pametnih zvočnikov. To za potrošnike predstavlja nov, bolj naraven in priročen način povezovanja v splet in hkrati nadzora pametnih naprav. Vse to ob zagotavljanju visoke kakovosti zvoka v kompaktni obliki z minimalističnim oblikovanjem.

“Kot eno vodilnih podjetij v industriji je Huawei zavezan k zagotavljanju enostavne povezljivosti in omogočanju pametne in povezane izkušnje. Zaradi tega je Huawei aktivno krepil dodano vrednost svoje ponudbe izdelkov in bogatil vse bolj širok nabor izdelkov s tehnologijo umetne inteligence. Huawei AI Cube je najnovejši član te linije,” je povedal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Business Consumer Group. “Huawei AI Cube se ponaša s popolnim naborom funkcij, ki prikazujejo predanost podjetja inovacijam in partnerstvu. Z združitvijo telekomunikacijskih tehnologij podjetja Huawei in Amazon Alexe, je Huawei AI Cube zelo privlačen izdelek, ki bo gotovo zanimiv za potrošnike.”

S podporo povezljivosti Wi-Fi na omrežju 4G LTE lahko Huawei AI Cube izpolni nabor zahtev po povezljivosti, ki se pojavljajo v pametnem domu. Nastavitev usmerjevalnika je enostavna in intuitivna – vse kar potrebujete je SIM kartica, ki podpira omrežje 4G, s pomočjo katere lahko vzpostavite hitro internetno povezavo po standardu LTE Category 6 (hitrost do 300 Mb/s v smeri uporabnika). Huawei AI Cube je prav tako združljiv s standardom Wi-Fi 802.11ac, kar pomeni da usmerjevalnik deluje na dveh kanalih in je zmožen delovati na frekvencah 2,4 GHz in 5 GHz. S tem dosega hitrosti do 1.200 Mb/s v lokalnem omrežju.

Huawei AI Cube ima prav tako vgrajene funkcije asistentke Alexe, ki omogoča uporabnikom, da povsem enostavno predvajajo glasbo, nadzorujejo domače pametne naprave in dostopajo do več kot 50.000 funkcij brez uporabe rok. Vse kar morate storiti je, da vprašate.

“Huawei AI Cube združuje več izdelkov v enega in pri tem uravnoteženo ponuja pametne funkcije z visoko kakovostjo zvoka,” je povedal Pete Thompson, podpredsednik oddelka Alexa Voice Service. “Navdušeni smo, da Huawei strankam v Evropi ponuja naraven način predvajanja glasbe, nadzora pametnih naprav doma in dostop do tisočih funkcij.”

 

Z vidika zmogljivosti zvočnika je Huawei AI Cube zasnovan s 400 ml prostornine in aluminijasto opno, ki omogočata, da zvočnik proizvede visoko kakovost zvoka s kristalno čistimi srednjimi in visokimi toni ter tudi polnimi in zaokroženimi nizkimi toni. Zvok je prav tako obogaten s tehnologijo, ki jo je razvil Huawei in se imenuje Huawei Histen. Tehnologija je prisotna tudi na drugih napravah Huawei in obogati zvok, ki ga oddaja AI Cube s pomočjo navideznih nizkih tonov, linearnega faznega izenačevalnika, prilagodljivega nadzora glasnosti, prepoznavanja oddaljenega zvoka in drugimi funkcijami.

Vse omenjene tehnologije, ki jih podpira Huawei AI Cube so zapakirane v majhno, matirano, belo ohišje z elegantno 3D mrežo na spodnjem delu. Poleg tega pa je zvočnik z umetno inteligenco zasnovan tako, da so vhodi in izhodi skriti pod stojalom, kar mu omogoča, da se enostavno zlije z dekoracijo vašega doma.

Po podatkih podjetja Canalys, ki se ukvarja z analizami trga, se bo število pametnih zvočnikov v domovih več kot podvojilo in do leta 2020 doseglo število 225 milijonov enot. Ta gromozanska priložnost je podprta z močnim tržnim interesom za to kategorijo izdelkov – predvsem na kitajskem trgu. Kot vodilni proizvajalec telekomunikacijske opreme in pametnih telefonov ima Huawei edinstveno pozicijo, da izkoristi ta cvetoči trend na Kitajskem in drugje.

Poleg zvočnika Huawei AI Cube pa je Huawei predstavil tudi Huawei Locator – zmogljiv in majhen oddajnik lokacije, ki podpira dolgo delovanje in stanje pripravljenosti s podporo štirim največjim navigacijskim sistemom na svetu: GPS, GLONASS, Gelileo in Beidou. Združljiv je s karticami SIM in eSIM, naprava pa podpira globalno gostovanje z javljanjem lokacije v skorajda realnem času. S tem ponuja veliko storitev, kot so SOS gumbi, geofencing, BLE Found (storitev, ki glede na bližino sproži alarm na napravi Huawei Locator, ko je ta povezana s pametnim telefonom v oddaljenost do 10 m od naprave). Huawei Locator je robustna in večfunkcijska naprava, ki ima povišano odpornost na vodo in prah po standardu IP68. Zaradi tega je popolna za kakršnekoli aktivnosti – tako zunaj kot tudi znotraj.