5 razlogov, da prenehate z vročim tuširanjem

Čeprav je vroč tuš po dolgem in napornem dnevu pravi balzam za telo in dušo, pa svoji koži s tem ne delamo nič dobrega. Ne zahtevamo, da prenehate z vročo prho, ampak da samo malo znižate temperaturo. Verjemite, vaše telo vam bo hvaležno.

Vaša koža bo postala (pre)suha

Ker vroča voda izpere s kože vsa naravna olja, postane vaša koža suha, napeta in srbeča, po tem ko končate s prho s (pre)vročo vodo.  Da to popravite, vam priporočamo tuširanje pod mlačno vodo in vlažilen losjon med ali po tuširanju.

16Poškodovali boste kožne celice

Zelo vroča prha bo vaše kožne celice prisilila v stanje stresa. Koža je naš največji organ in zgornja plast, povrhnjica, je zelo tanka in občutljiva. Vroča prha lahko povzroči pokanje kapilar v povrhnjici, izpuščaje in posledično uniči kožne celice.

Izzivate akne

Vroča voda med tuširanjem ni tako prečiščevalna in antibakterijska, kot si mislimo. Vroča voda ne ubije bakterij, ampak jim dejansko pomaga, da se lahko te hitreje širijo po obrazu.

55Izsušili boste svoje lase

To je predvsem namenjeno vsem tistim, ki svoje lase kemično obdelujete. Vroča voda ali para lahko odpre povrhnjico las. Posledica so izsušeni lasje, lasje brez leska in hitrejše bledenje barve.

Razvajajte svojo kožo

Privoščite si prho pod mlačno vodo za cca. 10-15 minut. Izogibajte se kopanju in tuširanju v vroči vodi, saj bo ta izsušila vašo kožo in jo naredila srbečo.