4 »must have« čopiči v tvoji kozmetični torbici

Obstajata de vrsti ljudi: tisti, ki uporabljajo čopiče za ličenje in tisti, ki jih ne. Uporaba čopičev zna biti včasih zahtevna in nepriročna, sploh če v ličenju nisi najbolj vešča. Ampak včasih za najboljši nanos ličil in popoln končni videz enostavno ne gre brez njih.

Pentlja je izbrskala štiri čopiče, s katerimi se boš enostavno, hitro in popolno naličila. Tudi če ti čopiči niso pri srcu.

Čopič za obrvi

Vizažist Kim Kardashian, Mario Devidanović prisega na čopič za obrvi, ki ima na eni strani poševen čopič in na drugi strani krtačko. Najprej »počeši« obrvi z majhno krtačko, če imaš med obrvmi majhne  luknjice jih zapolni s svinčnikom za obrvi. Nato nastopi čas za čopič: potopi ga v senčilo odtenek svetejše od uporabljene barvice in definiraj obrvi. Zaradi svoje poševne oblike boš lahko natančno zarisala obrv, ali le poudarila naravno obliko.

Artdeco čopič za obrvi , cca. 10€

Čopič za bronzer

Priznam, ta čopič je pri meni med manj uporabljenimi, pa ne zato, ker ga ne bi znala uporabljati, ampak ker enostavno nisem ljubiteljica bronzerjev (ja, tudi takšne obstajamo). Če želiš obrazu dodati zagorelo svežino, je ta čopič neizogiben. Za to je najbolj primeren velik čopič, ki bo bronzer enakomerno porazdelil po obrazu. Ne pozabi, da je bronzer potrebno po nanosu dobro zabrisati (»zblendati«), zato so mehke ščetine še kako priročne.

ZOEVA čopič za bronzer, cca. 17 €.

Čopič za rdečilo

Ne, nikakor ne moreš za rdečilo uporabit enak čopič kot za bronzer! Ker želiš pri bronzerju doseči svež videz je pomembno, da je čopič velik, pri rdečilu pa želiš poudarit le svoje ličnice, zato boš izbrala manjšega. Pri nanosu rdečila »posrkaj« ličnice (kot ribica) in sledi njihovi naravni liniji. Manjši čopič bo poskrbel za definiranost, ti pa poskrbi, da rdečilo dobro zabrišeš.

Real Techniques čopič za rdečilo, cca. 17€.

Čopič za korektor

Čeprav je korektor za večino lažje nanašati s prstom, pa ti nanos s čopičem odpre čisto nova obzorja! Izberi majhen ploščat čopič (velikost je odvisna od tvojega obraza) in z njegovo pomočjo nanesi korektor na želena mesta. Ne samo, da se bo korektor lepše porazdelil po koži, ampak bo tudi boljše opravil svoje delo in nepravilnosti popolnoma zakril.

L.O.V. čopič za korektor, cca. 8 €.