Znate uporabljati blush?

V svetu dekorativne kozmetike je dovoljeno vse; no, skoraj vse. Čeprav je eksperimentiranje dovoljeno in celo zaželeno, pa obstajajo lepotni postopki, katerih se enostavno moramo držati. Eden od teh postopkov je zagotovo nanos blusha oziroma rdečila za lička.

Rdečilo podari obrazu svež in zdrav sijaj. Foto: gatty
Rdečilo podari obrazu svež in zdrav sijaj.
Foto: gatty

Vsaka ženska bi ob svoji dnevni lepotni rutini morala uporabiti rdečilo za lica. Blush poskrbi, da smo videti mladostno, sveže in spočito, kar je dejansko prvi vzrok, zakaj uporabljamo ličila. Sveža barva na licih naš obraz spremeni iz utrujenega v spočitega.

Ker pa smo različni in tržišče ponuja rdečila za lica v kamnu in v kremni teksturi, je pomembno, da znate te dve obliki tudi pravilno nanesti na svoj obraz.

Kremno rdečilo za lička

Veliko žensk se še vedno izogiba uporabi kremnega blusha, saj so mnenja, da bo na njihovem obrazu izgledal nenaravno in »težko«. Vendar je končni rezultat ravno nasproten, pri uporabi kremnega rdečila za lica, boste videti sveže in le ta bo obrazu dodal nežen sijaj, zaradi lahke teksture. Kremni blush segrejte med prsti in ga nežno obrišite na zgornjem delu dlani, da ne nanesete preveč. Nato se rahlo nasmejte in ga nanesite na najbolj izbočen del ličnic. Kremni blush nežno zabrišite nazaj proti sredini ušesa. Ne pozabite zabrisati tudi robov.

Blush nanesite na "jabolko" in zabrišite proti ušesom. Foto: wikimedia
Blush nanesite na “jabolko” in zabrišite proti ušesom.
Foto: wikimedia

 

Rdečilo za lica v kamnu

Ta oblika blusha je zelo priljubljena in še zmeraj večina žensk posega po njej. Blush v kamnu nanesete prav tako, kot kremnega. Rahlo se nasmejte v ogledalo in ga s pomočjo velikega in mehkega čopiča najprej nanesite na »jabolka« lic in nato dobro zabrišite nazaj proti ušesu. Zabris je pri tem blushu zelo pomemben, saj hitro izgeda nenaravno. Pred nanosom rdečila na lica, čopič otresite odvečnega prahu, da ne boste na lica nanesle preveč barve.

Če ste do sedaj v drogerijskih poličkah vedno posegle po klasičnih blus-ih v kamnu, se naslednjič za spremembo odločite za kremno obliko. Da bo izbira še lažja, vam predstavljamo naše favorite.