ZIMA: pravilno neguj svoje lase tudi pozimi

Najboljši lepotni izdelki za nego las v boju proti pokrivalom za lase,ki so vzrok za hitro mastenje in naelektrenost las.  To je bitka, ki jo bijem sleherni dan. Saj pozimi enostavno ne morem biti brez pokrivala za glavo. In kaj se zgodi, ko to snamem? Divje razmršeni lasje, elektrostatično nabiti, ki štrlijo divje naokrog. Kljub temu, da sem uporabila resnično kvalitetne Pro Fiber izdelke  L’Oréal Professionnel , ki resnično globinsko negujejo lase!

Revolucija v negi las: prvi protokol za dolgotrajno nego poškodovanih las

KAJ STORITI, DA SE TO VEČ NE BI POJAVLJALO?

Pravilna izbira pokrivala je a in o! Nikar ne izberi pokrivala, ki je v celoti sestavljeno iz sintetičnih vlaken. Ta zaradi drgnjenja naelektrijo tvoje lase in uničijo ves volumen. Raje izberi kapo, ki vsebuje vsaj 30 % kašmirja. Ta struktura vlaken preprečuje, da bi se tvoji lasje naelektrili, ali izgubili volumen. Več kot ima pokrivalo kašmirja, več volumna bo ostalo, kljub nošenju pokrivala.

Kanček suhega šampona dela čudeže! Ko snameš pokrivalo,  posprejaj lase z malo suhega šampona. Ta bo vpil morebitno vlago in v lase pričaral volumen. Na srečo so suhi šamponi na voljo v primernih mini embalažah,da jih lahko spraviš v torbico.

1V zimskem času je temperaturna razlika mrzlega vetra in suhega ogrevanega zraka za lasišče prevelika. Rezultat je srbeče lasišče in prhljaj. Zato v zimskem času uporabljaj negovalne šampone brez dišav, konzervansov in barvil.

Ob tem bi morala upoštevati, da je v zimskem času koža hitro izsušena,  poka in se lušči. To velja tudi za lasišče. Zato se izogibaj prepogostemu umivanju las. V mrzlih zimskih mesecih moraš svoje lase umivati redkeje – velja načelo: preskoči vsako drugo pranje. Če se tvoji lasje hitro zmastijo, uporabi suhi šampon in se na ta način izogni mastnim lasem.

V zimskem času si tvoji lasje zaslužijo dodatno nego. Ogrevan zrak, v kombinaciji s polarnimi temperaturami, deluje na strukturo las in vodi do bolj  razcepljenih konic. Ko temperature zdrsnejo pod ničlo, uporabljaj dvakrat na teden negovalne vlažilne maske.