Zavidljiv pogled enostavno vsak dan

Zadnja leta so umetne trepalnice izgubile svoj »umeten« videz in s pravilnim nanosom izgledajo kot naravne. Vendar pri veliko dekletih in damah se zatakne ravno pri nanosu in po več minutnem mučenju enostavno obupajo in se v svet podajo brez umetnih trepalnic, ki bi obogatile pogled.

Obstajajo majhni trikci, ki poenostavijo nanos umetnih trepalnic!

S temi trepalnicami ne boste delovale prav nič umetno. Esseence, cca. 2 €.
S temi trepalnicami ne boste delovale prav nič umetno. Esseence, cca. 2 €.

Obrežite: dolžina umetnih trepalnic ni vedno prilagojena na vaše oko. Zato pred nanosom trepalnic vedno izmerite, če vam dolžina ustreza. V nasprotnem primeru jih pazljivo obrežite z majhnimi škarjicami.

Zmehčajte: pred nanosom trepalnic na veke, jih zmeraj zmehčajte. Enostavno jih vzemite med prste in jih nežno upognite v obliki črke u. Če tega ne boste storili, se trepalnice ne bodo prilegale obliki vašega očesa, temveč obliki, na kateri so bile shranjene.

Brez olja: če se vam veke hitro mastijo, boste imeli problem z nanosom trepalnic, saj te nikakor ne bodo želele ostati na svojem mestu. Če se želite izogniti temu problemu, nanesite na svoje veke najprej dobro senčilo v prahu ali matirni puder. Prav tako ne čistite trepalnic z odstranjevalcem ličil na oljni osnovi, saj zaradi tega ne bodo več za nadaljnjo uporabo.

 

Številka 10: vsi vemo, da je za lep izgled potrebno potrpljenje ter čas in nič ni drugače pri nanosu umetnih trepalnic. Če trepalnice prilepite na veko takoj, ko nanje nanesete lepilo, vam bodo te zagotovo zdrsnile z veke in namenjenega mesta. Zato po nanosu lepila zmeraj preštejte do deset. V desetih sekundah se bo lepilo ravno dovolj posušilo, da se bodo trepalnice zalepile na veko.

Za pogled kot Kim Kardashian. Ličila.si, cena cca. 9 €.
Za pogled kot Kim Kardashian. Ličila.si, cena cca. 9 €.

Pogled navzdol: največja napaka, ki jo lahko naredimo pri nanosu, je gledanje naravnost v ogledalo in po možnosti še na razdalji nekaj milimetrov. Najučinkovitejše in najlepše rezultate boste dosegle, če si ogledalo postavite nižje. Tako boste videle, kje so vaše naravne trepalnice in kje nanesti umetne.