Voda z limono: ali res pomaga pri hujšanju?

Ob kokosovi vodi in zelenemu smutiju, se nam zdi, da je voda z dodatkom limone najljubša pijača hollywoodskih zvezdnic. Miranda Kerr vsako jutro prisega na limono in vodo, ker bi naj vzpodbudila metabolizem, Gwyneth Paltrow jo pije, da razstruplja telo,… Pa je voda z limono res tako učinkovita?

Ali voda z limono pomaga pri izgubi teže?

Limonin sok je poln vitamina C. Foto: wikimedia
Limonin sok je poln vitamina C.
Foto: wikimedia

 

Nutricisti pojasnjujejo, da voda z dodatkom limone le minimalno pospešuje prebavo. Limone so bogate s kalijem, kateri je ključen za zdrav metabolizem. Prav tako pomaga pri presnovi beljakovin in maščob, katere so pomembne pri proizvodnji in oskrbi mišic. Torej: limonina + voda vam zagotovo ne bosta pomagali pri izgorevanju maščob, če ne boste pridno in redno telovadile in se odpovedale sladkarijam.

Kljub temu pa priporočamo pitje vode z limono zaradi drugih prednosti. Limonin sok vsebuje ogromno vitamina C, ki po številnih študijah krepi imunski sistem. Prav tako lahko dovolj zaužite vode z limono pozitivno vpliva na imunski sistem.

Če je vaš življenjski slog izjemno stresen, vam pitje vode z dodatkom limone še kako priporočamo, saj ta mešanica podpira vašo nadledvično žlezo in tako zmanjšuje stres!

 

 

 

Zaključek: če vam je okus vode z limono všeč, si jo lahko mirne duše privoščite večkrat na dan (ne samo zjutraj). Če želite, da vam voda z dodatkom limone pospeši metabolizem, ali želite z njo celo shujšati, ne boste dosegli veliko rezultatov. Kljub temu je voda z limono odličen vir hidratacije, vitamina C in pravo, naravno anti-stresno »zdravilo«.