Več kot čudežna gobica

Kot je že znano, lepotne inovacije in trendi najprej obnorijo azijski kontinent in šele z navdušenostjo in pozitivnim odzivom uporabnic, počasi začnejo osvajati tudi preostali svet. In prav nič drugače ni bilo s čudežno čistilno gobico, katero smo pri Pentlji več kot temeljito preizkusili.

100% naravna gobica iz gomolja. Foto: Pentlja.si
100% naravna gobica iz gomolja. Foto: Pentlja.si

Zagotovo ste že slišali za Konjac gobico (če se niste, je to nujno potrebno! ). Te majhne gobice so nežne in izjemno učinkovite na naši koži. Narejene so iz 100% naravnega materiala – gomolja, ki raste le v Aziji in je sestavljen in 97% vode in 3 % glukomanana. Konjac gobica, s pomočjo svoje naravne alkalnosti, uravnava kislost kože in sebum. Njena edinstvena mrežasta struktura nežno masira kožo in s tem spodbuja mikro-cirkulacijo ter rast novih celic, zaradi česar je koža zelo mehka in gladka.

Priročna Konjac gobica bo vaša za cca. 12 €. Foto: Pentlja.si
Priročna Konjac gobica bo vaša za cca. 12 €. Foto: Pentlja.si

Moja koža je mešana, kljub temu, se na določenih predelih zelo rada lušči. Konjac gobica obljublja nežen piling in učinkovito čiščenje kože. Čeprav sem o tej gobici že ogromno prebrala, sem bila na začetku uporabe rahlo skeptična, da lahko izdelek, ki je popolnoma naraven, tako očisti kožo. Po nekaj tednih uporabe, lahko zagotovim, da je to eden najboljših lepotnih pripomočkov, ki sem jih uporabljala.

 

 

Ker imam mešan tip kože, sem izbrala gobico s francosko zeleno glino, ki je namenjena mešani in mastni koži. Uporaba je izjemno enostavna. Gobico pred uporabo zmočimo pod mlačno vodo, jo nežno ožamemo in z njo pričnemo masirati obraz. Prijetna masaža pospeši cirkulacijo krvi na obrazu in stimulira rast novih celic.  Mehka gobica istočasno z obraza odstrani nečistoče in odvečen sebum in koži povrne sijaj. Za dodatno nego obraza lahko na gobico dodate nekaj odstranjevalca ličil ali čistila in z njeno pomočjo še bolje odstranite nečistočo in ličila. Ker je Konjac gobica tako nežna, jo lahko brez skrbi uporabljate tudi na predelu oči.

Gobico pred uporabo zmočite in nežno ožamite- Foto: Pentlja.si
Gobico pred uporabo zmočite in nežno ožamite- Foto: Pentlja.si

Po uporabi se gobica enostavno spere in obesi, da se odteče. Po tem jo spravimo v hladilnik, da dlje časa ostane sveža. Dodatna plus točka gobice je, da iz nje ne kaplja, zaradi tega lahko hitro očistite obraz, vrat in dekolte, ne da bi si pri tem zmočili oblačila.

Gobica, ki je obnorela svet, je navdušila tudi naše uredništvo. Foto: Pentlja.si
Gobica, ki je obnorela svet, je navdušila tudi naše uredništvo. Foto: Pentlja.si

Seveda je na voljo več različnih gobic, ki so primerne za vsak tip kože. Zraven tega so Konjac gobice veganske in niso testirane na živalih. Gobico je potrebno zamenjati približno vsake 3 mesece, kar je odlično, če pomislimo, da boste za novo odšteli le 11,99 €.

Pri Pentlji smo več kot navdušeni in popolnoma razumemo, zakaj jo imajo Azijke tako rade. Privoščite svojo koži nekaj naravnega in učinkovitega – Konjac gobico.