Več energije v najkrajšem času

V zimskem času, ko se zbujamo, ko je zunaj še trda tema, smo po navadi brez energije in volje, zato vam priporočamo, da si pripravite preprosti napitek, ki vam bo v hipu dal energijo in elan za cel dan!

Po želji lahko v bananino mleko dodate tudi drugo sadje recimo mango, jagode, hruško ali breskev.
Po želji lahko v bananino mleko dodate tudi drugo sadje recimo mango, jagode, hruško ali breskev. Foto: Getty Image

Bananino mleko je zelo okusna in zdrava pijača, ki si jo lahko brez skrbi privoščite enkrat na dan. Dobra stvar je, da je kombinacija mleka in banane zelo sitostna in za nekaj ur preprečuje občutek lakote! A kljub temu napitek ne redi. Kalorije, ki jih bananino mleko vsebuje, so iz dobrega sadnega sladkorja, ki se ne usede direktno na naše boke, ampak se takoj začne ”kuriti” in maščobe v banani dejansko skoraj ni.

Če si želite več svežine lahko dodate listič mete.  Foto: Getty Image
Če si želite več svežine lahko dodate listič mete.
Foto: Getty Image

Priprava napitka je zelo preprosta, potrebujete eno zelo zrelo banano, eno skodelico mleka in nekaj kock ledu. Če vam to ni dovolj sladko, lahko dodate polovico zavoja vanilij sladkorja. Vse skupaj vržete v multipraktik in zmeljete. Če nimate pri roki multipraktika, lahko banano pretlačite skozi sito in pomešate z mlekom. Dodate še nekaj žlic zlomljenega ledu, da je pijača prijetno ohlajena.

Zakaj nas banana sploh naredi tako ‘fit’?

Banane vsebujejo idealno mešanico ogljikovih hidratov in mineralov, kot sta kalij in magnezij. Ogljikovi hidrati so tisti, ki dajo našemu telesu hitro in dolgotrajno energijo. Kalij aktivira encime, ohranja mišice voljne (kar je še posebej pomembno pred športom) in uravnava vodo v telesu. Magnezij, ki je del številnih encimov, omogoča nemoteno interakcijo živcev in mišic ter preprečuje mišične krče.

Sedaj veste, zakaj si morate obvezno privoščiti bananin napitek. Mi si ga že pripravljamo.