Triki, s katerimi bodo tvoji nohti videti daljši

Novi trend, ki se vedno pogosteje pojavlja tudi pri nas, se imenuje ”Nail Contouring“. S preprostim trikom do optično podaljšanih nohtov?… Zakaj pa ne. Če igra temnih in svetlih odtenkov deluje pri konturiranju obraza, lahko tudi pri nohtkih. Trend je svojo premiero doživel na newyorškem tednu mode, natančneje na modni reviji Vere Wang SS17. Z naslednjim trikom lahko trend z modne brvi preneseš tudi v svoj vsakdan in tvoji nohti bodo videti daljši.

Kako se lotiti ”Nail Contouring-a”

Da bi nohti bili videti daljši, kot v resnici so, je potrebno lak na nohte nanesti na prav poseben način in nohti so videti resnično daljši in ožji. Videz je preprost, enostaven za uporabo, vendar učinkovit.

Za optično iluzijo sta potrebna le dva koraka in s tem dva različna barvna laka za nohte. Na začetku nanesite prozoren podlak ali kakšen drugi lak  v svetli barvi (najboljše nude, svetlo roza, marelično,…). Ko se lak posuši, uporabite drugi lak. Najboljši učinek boš dosegla z lakom temnejšega odtenka, ki ga naneseš samo z eno potezo na sredini nohta, tako da se ob robu še vedno vidi prvi sloj svetlejšega laka.

Ko je lak posušen, si pravzaprav že zaključila. Po želji lahko naneseš še prosojni nadlak in s tem zaščitiš svojo manikiro.