To so moji najljubši vonji pomladi

Svoji ljubezni do edinstvenih, zapeljivih in ženstvenih dišav ostajam zvesta tudi v pomladanskem času. Ko se temperature počasi pričnejo dvigovati zamenjam dišave. Zato je sedaj pravi čas, da me posnemaš in se (vsaj za nekaj mesecev) posloviš od težki parfumov, ter se raje odločiš za lahkotne cvetlične in citrusne vonje, ki ti bodo s svojo svežino polepšali dolge dneve.

Če si še neodločena, sem zate izbrala popolnoma, nove, pomladanske/poletne dišave, katere so idealna izbira ne samo za noro zabavo, večerjo v dvoje ali sestanek. Zagotove te bo vsaj ena očarala s svojim edinstvenim vonjem.

Svežina vonja Bruno Banani prihaja iz sočnih citrusnih not; drzne roza grenivke in nežne pomaranče. Zapeljiv vonj je še dodatno okrepljen s slastno kombinacijo sorbeta hruške in dotikom vrtnic. Odlična kombinacija italijanske Panna Cotte z okusom gozdnih sadežev (ki je resnično najboljši del obroka, in se mu ženska enostavno ne more upreti, ter kremaste note sandalovine) zaokroži čutno izkušnjo dišave Woman’s Best.

Tako kot oba predhodnika je Roberto Cavalli Paradiso Assoluto ustvarila mojstrica parfumerka Louise Turner (Givaudan). Za to florientalsko dišavo si je zadala prav poseben cilj: ujeti vonj rajskih vrtov, povedati doslej še neznano zgodbo o skrajni skušnjavi. Dišava se odpre s hrustljavimi in seksi notami rožnatega popra, pomešanih s sladko glicinijo. Ta umetniško dovršena kombinacija je postavljena nasproti sredini z divjim jasminom in meseno rdečo lilijo. Živahen zaključek z vanilijo, sandalovino in pačulijem dokončno osvoji vsa čutila in pusti nezamenljivo sled.

V dišavi Miu Miu L’Eau Bleue, naslednji dopolnitvi Miu Miu družine, je parfumerka Daniela Andrier ujela poseben trenutek: vsakoletno občutje, ko iznenada ugotovimo, da je prišla pomlad. Vonj po svežem cvetju, nežni šmarnici, jutranji rosi. Vlaga je celo na naših trepalnicah, ko obraz potopimo v spomladanski šopek cvetja. Nekje v ozadju kovačnik, čudovit v prosojnosti. In še ena esenca, ki povsem ponazori ta trenutek: vonj po zemlji, globoki, vlažni, bistveni – to je Akigala les®, ki se širi v vsej svoji polnosti. Moč dišave je ravno v tem, da skriva razburljivo notranjost: začetek nečesa novega: občutek novega začetka, možnosti, upanja, ponovnega rojstva.

Armani Code Cashmere je najintenzivnejša dišava iz kolekcije Armani Code. Gre za ljubezensko zgodbo o zaupanju in udobju, ki jo skupaj pripovedujeta Dominique Ropion in Carlos Benaïm (IFF), prežeto s toplim akordom mandljevega mleka za resnično dišeč užitek. Dišava navdihnjena z nepozabno noto pomarančnega cveta, uteleša subtilno igro zapeljevanja, ples svetlobe in teme. Dišave, različne, a vendar prežete z istim prepoznavnim slogom – kot da se vonji prelivajo drug v drugega.

Daisy Eau So Fresh Kiss je lahkotna in sijoča mešanica potonike,  češnjevega cveta in vrtničnih listov. Čutne note belega lesa in sandalovine dišavo zaključijo.

Poživljajoč šopek cvetja in sadja Daisy Kiss se odpre s slastnim pomelom in marelico, pomešanima s potoniko in vrtnico. Note cedrovine zaokrožijo dišavo.

Daisy Dream Kiss je bleščeča kombinacija slastnega sadja in sončnih cvetlic.  Igriva in svetla s kančkom grejprfuta na začetku in svežino cvetja v sredini. Osnova je lesna, za popolno čutnost.