Ti tatttoo-ji vam dajo moč!

Tattoo-ji zdavnaj več niso tabu, tudi družba se je počasi sprijaznila z njimi, na kar zagotovo vpliva dejstvo, da je vsak 4 Slovenec tetoviran. In tudi motivi so se precej spremenili, mnogi se odločijo za tetovažo s prav posebnim namenom, ti motivi nam dajejo moč za dan in hkrati so videti zelo lepo.

angelinaČasi, ko smo si na roko tetovirali ime ljubljene osebe, so zdavnaj mimo. Preveč boleče je odstranjevanje, ko se velika ljubezen konča. Namen tetovaže je postalo izražanje svoje osebnosti, pripadnosti, hkrati ima precej tattoo-jev globlji, duhovni pomen in se uvršča med umetniška dela, ki jih nosimo kar pod kožo.

Zvezdniki so mnogim v navdih, zato nas sploh ne čudi, da imajo aktualne tetovaže globlji pomen: Angelina Jolie nosi tradicionalne budistične simbole in mantre, kot zaščito proti zlu, Heidi Klum ima tetovirane štiri zvezdice, ki stojijo za njene otroke.

V modi so tetovaže kot vir energije v stresnem vsakdanu. Zato sem poiskala nekaj tetovaž, ki bi naj dale potrebno energijo, ljubezen,… za nemoteno življenje!

Instagram @Alyson Thomas
Instagram @Alyson Thomas

Lotosov cvet

Lotosov cvet je azijski simbol čistosti, zvestobe, ustvarjalnosti in razsvetljenja. Na Kitajskem pa je simbol za dober zakon. Ob tem je lotos znan tudi kot simbol popolnosti, plodnosti, ponovnega rojstva, zvestobe in zaznamuje začetek novega življenjskega  obdobja.

Instagram @hippieartesanatos
Instagram @hippieartesanatos

Buda

Povsod duhovna chic: Budina glava nas spremlja v našem vsakdanu, čeprav se tega ne zavedamo (dekoracija v dnevni sobi, na majici, kip na vrtu,…) – vedno jo spremlja v upanju, da prinaša mir v življenju. Tradicionalen pomen Bude je meditacija, centriranje naše moči in razsvetljenje.

Instagram @spiritualtattoos
Instagram @spiritualtattoos

Mandala

V hinduizmu in budizmu ima mandala magičen pomen. Vodila naj bi nas do globlje duhovne zbranosti. Simbolika mandale bi naj ciljal neposredno na podzavest: premišljeno izbrane barve in oblike mandale nagovarjajo in stimulirajo različna področja psihe. Zato je pomembno, da se pred tetoviranjem želene mandale, posvetujete s strokovnjakom.

Instagram @nataliehanks
Instagram @nataliehanks

Pero

Peresu so že v starem Egiptu pripisovali veliko spiritualno moč in verski pomen. Po smrti je bila duša preizkušena s peresom: Je bila duša neobremenjena, na tehnici ni smela biti težja od peresa. V modernem svetu velja enako prepričanje kot so ga imeli Indijanci; tattoo peresa bi svojemu lastniku naj prinašal pogum, moč in hrabrost.

Instagram @JoaoLima
Instagram @JoaoLima

Zvezdna konstelacija

Majhen voz, veliki medved, južni ribi – Mednarodna astronomska zveza (IAU) je opredelila 88 zvezdnih konstelacij. Te so idealna ustvarjalna šablona za naslednji tattoo. Vsaka konstelacija ima svoj pomen, zato se tudi tukaj posvetujte s poznavalcem zvezd.