Te manikire so videti bolje na kratkih nohtkih

Dejstvo, da za lepo in modno manikiro potrebuješ dolge nohte, je vsekakor mit. Da to podkrepim, sem izbrskala tri trendi manikire, ki so veliko lepše videti na nekoliko krajših nohtkih.

Seveda so dolgi nohti še vedno znak ženstvenosti in nikoli ne bodo prišli iz mode, a kljub temu, zaradi takšnih ali drugačnih razlogov nimamo vse dolgih nohtov. Zaradi nenehnega tipkanja po tipkovnici, so tudi moji nohti krajši in tudi ta dolžina ima svoje prednosti: zelo redko se mi zlomijo, samo nekaj krt se mi je zgodilo, da bi se odlomili tako globoko, da se bi mi poškodovala obnohtna kožica, vedno so lepo, enakomerno oblikovani in trimanje mi ne vzame veliko časa.

Cuticle Nails

Ko sem prvič videla trend ‘Cuticle Nails’, je to bila ljubezen na prvi pogled! Naraven dizajn nohtov me je v hipu prepričal in je na kratkih nohtih videti fenomenalno, ob tem je način lakiranja zelo enostaven. Potrebuješ zgolj tanek čopič, lak kovinskega sijaja in brezbarven nadlak. S tankim čopičem narišeš linijo tik ob obnohtni kožici z barvnim lakom. Ko se ta posuši naneseš še nadlak.

Nalepke za nohte

Čeprav so nalepke za nohte že dolgo v modi, se še kar nisem navadila nanje. Kljub temu, so odlična izbira za vse tiste, ki niste tako spretne s slikanjem na nohtkih. Za kratke nohtke so bolj primerne nalepke v zlatih, bež, rožnatih odtenkih v kombinaciji s svetlejšimi podlaki.

Barvita umetnina

Ljubim vzorce. Ne glede na to ali so pike, trikotniki ali asimetrični kvadrati – okraševanje nohtov z pisanim vzorcem optično podaljša nohte, ob tem se ne rabim odločiti zgolj za eno barvo. Pomembno je le, da za podlak uporabiš nevpadljivo barvo laka, recimo nude, svetlo roza, pastelno modro in ko se ta posuši nadaljuješ z barvitim dizajnom.