Sol v laseh

Po osvežitvi v morju so moji lasje vedno, in res vedno, videti lepo. Rahli, zlepljeni kodri, ki se med seboj nežno prepletajo – skratka sanjska frizura v poletnih mesecih. Lahko bi rekla, da skoraj ni boljšega stilista za moje lase, kot sta morska voda in sonce, a  izdelki, ki so obogateni z morsko soljo, se lahko kosajo z njima.

1Kot koža so tudi naši lasje cel dan izpostavljeni soncu in s tem UV žarki poškodujejo tudi lase. A za razliko od naše kože, ki se s tvorbo pigmenta – porjavitvijo – ščiti sama, lasje nimajo samozaščite, ti reagirajo z izgubo barve, postanejo krhki in suhi. Zato je pred vsakim daljšim posedanjem na soncu potrebno zaščititi lase z ustreznim preparatom. To še posebej velja, če sončenje kombinirate z ohladitvijo v bazenu s klorom in morsko vodo. Tako klor kot morska voda nabrekneta povrhnjico lasu, tako da se lipidi in pigmenti izpirajo še hitreje. Vodoodporni izdelki z UV filtri lahko to preprečijo. Toda teh nikar ne zamenjajte s sprejem za lase, saj tudi ta s svojim alkoholom, pospešuje bledenje las.

zacetnaPo sončenju svoje lase res temeljito umijte in jim privoščite veliko vlažilne nege. Poskrbite za to, da boste uporabili dovolj vlažilne izdelke in olja in s tem preprečili izsušitev, cepljenje in lomljenje konic.