S temi triki boš videti 10 let mlajša

Vsaka izmed nas si želi, da bomo tudi po pojavu prvih gubic in gub videti sveže, spočite in seveda mladostne. Recepta za večno mladost (na srečo) ni, je pa možno v nekaj korakih in s pravilnimi ličili pričarati svežino kože izpred desetih let.

#1 Pomembna je nega

Ne moramo dovolj pogosto poudariti, da je nega kože najbolj pomembna, ko je govora o mladostnem videzu. Najboljši so lepotni produkti, ki vsebujejo hialuronsko kislino in/ali retinol. Ti dve sestavini poskrbita za napeto in zdravo kožo, brez nepravilnosti in madežev.

Vsako jutro in večer na obraz nanesi kremo za predel okrog oči, serum in vlažilno kremo. Če imaš mastno ali mešano kožo, zjutraj preskoči serum in nanesi le kremo za okrog oči in obraz. Naša izbira je REN Bio retinoid krema proti staranju kože.

REN Bio retinoloid, cca. 66 €.

 

#2 Brez težkih podlag

Za svež in mladosten videz je ključnega pomena sveža in lahkotna polt. In te nikakor ne moreš doseči, če na obraz naneseš ogromno količino težke podlage. V tem primeru so tvoje najboljše prijateljice obarvane kreme za obraz. Pri obarvanih kremah ni skrbi, da bodo »zdrsnile« v gube in jih tako le poudarile, ravno nasprotno, občudovala boš lahko nežen svež videz, kot da ne bi na obraz nanesla ničesar. Naša najljubša je Oriflame bb krema.

Orifalme BB krema, cca. 10€.

 

#3 Minimalno naličene oči

Ja, prav si prebrala, če si želiš mladostnega videza, nikakor ne pretiravaj z ličili na očeh. Vse kar potrebuješ je nežno svetleče senčilo (v zlatem, bež ali bisernem odtenku) in črn eyeliner. In točno tukaj je skrivnost: nanesi tanek eyeliner tik ob trepalnicah in ga le nežno podaljšaj v zunanjem kotičku očesa. Tako boš ustvarila svež in spočit videz, hkrati pa ne boš »otežila« oči.

Yves Saint Laurent eyeliner, cca. 37€.

 

#4 Rdeča lička

Kaj je bolj mladostnega kot nežno rdeča lička? Dodaj nekaj kremnega rdečila na lička in ga nežno zabriši po ličnicah do ušes. Rdečilo bo poudarilo in definiralo območje, ki v starosti po navadi prvo začne upadat. Če nisi najbolj vajena rdečil in ne veš, katero barvo izbrati, je najboljše, da posežeš po barvi breskve. Nežen ton bo definiral ličnice brez premočne pigmentacije. Me prisegamo na MAC blush v odtenku Peaches.

MAC blush odtenku Peaches, cca. 26€.

 

#5 Ne pretiravaj

Ko pridemo do podočnjakov, se po navadi zakomplicira. Rade bi prekrile temne podočnjake ali majhne vrečke pod očmi, zato na to območje nanesemo roza korektor, rumen korektor,… in preko nanesemo še puder. Žal pri tem naredimo več škode kot koristi. Težke plasti produktov bodo zdrsnile v gubice pod očmi in jih še dodatno poudarile. Namesto tega, uporabi dobro kremo za okrog oči in nanesi, kot zgoraj omenjeno, le obarvano kremo, v katero lahko kaneš par kapljic tekočega osvetljevalca in pusti, da svetloba naredi svoje. Naš favorit je Clarins Eclat Minute Base Illuminatrice de Teint krema, ki že vsebuje osvetljevalec.

Clarins Teint Eclat Minute Base lluminatrice de Teint, cca. 35€-