Roza prevzema rdeče preproge

Ko pomislimo na roza senčilo, se najprej spomnimo na žareča senčila iz divjih osemdesetih let, ki so si jih dekleta in ženske radodarno nanašale na veke.

A najkasneje po letošnjih Golden Globes so se roza senčila vrnila in to zelo udarno, čeprav v precej bolj umirjeni obliki kot v osemdesetih.

Močna in izrazita ličila so zvezdnice zamenjale za tako imenovan »no make-up« make-up. Kar v bistvu pomeni, da čeprav imaš na sebi ličila, izgledaš le rahlo ali pa sploh ne naličeno. In roza senčilo je ravno pravšnje za ta trend, saj zaradi svoje nežne barve da obrazu svežino, a ne deluje »težko«.

Čeprav je roza barva primerna bolj za ženske s svetlo poltjo, pa lahko vse, ki imamo temnejši ali olivni ten kože, roza senčilo pomešamo z vijolično ali zlato.

Foto: Gatty

Lea Michele se je na Grammy-jih pojavila s tem zelo zanimivim make-upom. Oči je poudarila z roza rdečim sečilom, a po mojem mnenju pozabila na maskaro. Če bi na trepalnice nanesla dodaten sloj maskare, bi bil popoln »no make-up« videz.

 

Foto: Gatty

Lily Collins je za svoj pravljični videz uporabila nežno roza senčilo in maskaro. Kljub temu pa je uporniško uporabila do sedaj »no go«, rdečo šminko v kombinaciji z roza. Nam je videz na vsak način fenomenalen!

 

Foto: Gatty

Čeprav se Jennifer Lopez ni odločila za minimalistični videz, pa se je vseeno odločila za trendi roza senčilo. Roza vijolična barva se popolnoma poda njenemu tenu kože, umetne trepalnice pa naredijo celoten videz glamurozen.

 

Foto: Gatty

Temperamentna Olivia Culpo je nanesla roza vijolično senčilo v kombinaciji z zlato. Z nanosom senčila je dodala svojemu videzu dramatičnost, brez pretiranosti.