Napeta koža z retinolom

Verjetno ni nikogar, ki vsaj enkrat v življenju ne bi slišal za retinol. Če ne prej, ta čas napoči, ko iščemo dobre anti-aging kreme, ki bodo zaustavile čas za našo kožo in preprečile gubice.

Priznam, sprva tudi sama nisem vedela, kaj retinol je in čemu točno služi. Ampak nič za to, vse življenje se učimo, kajne?

Kaj je retinol?

Retinol je oblika vitamina A, ki je naravno prisotna v nekaterih živilih, kot so jajca, ribe in meso. V večini primerov pa je retinol, ki ga najdemo v kozmetični izdelkih, umetno ustvarjen v laboratorijih.

Zakaj retinol?

Lahko bi rekli, da je retinol prava čudežna sestavina, saj ima za kožo številne pozitivne učinke. Retinol manjša pore, svetli pigmentne madeže, gladi kožo in izboljša celoten videz kože. Pospešuje delovanje celic, zaradi česar se v koži poveča produkcija kolagena in rezultat je svež in mladosten videz.

Kateri retinol?

Obstajajo tri oblike retinola, katere je smiselno izbrati glede na občutljivost kože. Retinol je zelo učinkovita sestavina, lahko pa tudi hitro povzroči rdečico in luščenje kože. Zato bodite pozorne, katero obliko izberete:

Retinolska kislina: najmočnejša različica retinola.

Retinol: učinkovit, a bolj nežen do kože.

Pro retinol: najbolj nežna različica retinola, zato je primerna za občutljivo kožo.

 

Če želiš svojo kožo pomladiti kar čez noč, je prava izbira Vichy Advanced Filler Fluid s čistim retinolom, ki bo izrazite gube nahranila in jih zravnala. Krema je primerna tudi za občutljivo kožo. Najdeš jo v lekarnah za cca. 35 €.

Izjemna anti-aging krema z rezultati kot jih ima sintetični retinol, vendar brez njegovih neprijetnih stranskih učinkov. Kožo poživlja, spodbuja njeno vitalnost in poskrbi za sijoč videz Koža je tako videti bolj gladka, čvrsta in sijoča. REN Bio Retinoid krema proti staranju bo tvoja za cca. 66 €.

 

Ko potrebuješ pravi retinol »boost«, je tukaj Shiseido Benefiance WrinkleResist 24 maska za obraz. Retinol in amino kisline bodo kožo navlažile in pospešile proizvodnjo kolagena v celicah. Masko v dveh delih naneseš na obraz in 15 minut uživaš. Komplet 4 mask bo tvoj za cca. 68 €.

 

Blue retinol v Biotherm Blue Therapy kremi za obraz napolni globoke gube in pričara enakomerno in napeto kožo na obrazu. Anti- aging in lifting efekt v enem! Kremo najdeš v bolje založenih drogerijah za cca. 70 €.