Posnemaj Kleopatro in razvajaj svojo kožo z mlekom!

Kopanje v mleku: že tisočletja je Kleopatrin koncept negovanja kože veljal za ekscentričnega. Znanstveniki v visokotehnoloških laboratorijih so sedaj ugotovili, da je kraljica imela prav!

KOPANJE V MLEKU

Mleko skrbi za naš imunski sistem, kožo, preprečuje prehitro staranje, pripomore k hitrejšemu obnavljanju celic …..,saj je sestavljen iz več kot 2000 posameznih snovi – vitaminov, mineralov, mlečne kisline, mlečne maščobe, laktoze, mlečnih beljakovin,… Mnoge od teh snovi se nahajajo tudi v sirotki, katere prednost je v tem, da vsebuje zelo veliko kakovostnih beljakovin, a zelo malo maščob.

3FIT S SIROTKO

Vsi vemo, da mleko daje energijo, krepi kosti (kalcij!) in pospeši metabolizem. In vse to zmore tudi sirotka. To je tista zeleno-bela tekočina, ki nastane kot odpaden produkt pri predelavi mleka v sir. Sirotka je edinstven stranski produkt, ki neverjetno vpliva na naše telo: laktoza je dobra za črevesno floro, minerali, vitamini in encimi spodbujajo presnovne procese – zato je idealen napitek med dieto. Vsebuje tudi posebno lahko prebavljive proteine, zato jo uživajo tudi športniki. Ob tem pomaga graditi mišice med treningom za moč. Novejše študije kažejo, da ta protein stimulira imunski sistem in delujejo pri prostih radikalih.

2MLEKO ZA LASE IN SIROTKA ZA ZARDEVANJE

V šamponih in balzamih za lase se pogosto nahaja Lactocerat kompleks, ki je sestavljen iz mlečne maščobe, mlečnih beljakovin in mlečnih vitaminov. Prav ta kompleks poskrbi, da so vaši hrapavi, poškodovani lasje po tretmaju ponovno gladki, hkrati zaščiti tudi površino las. Če vas pogosto srbi lasišče: v posodo zmešajte en kozarec sirotke, z nekaj alpskimi zelišči, ter sperite lase s to mešanico, ki  deluje pomirjajoče, a hkrati odstrani umazanijo.

Izdelki, na katerih piše “mleko za lase”, so videti kot mleko, vendar ga ne vsebujejo. Te nove linije produktov za suhe, krhke lase, dajo vlago in s tem nov sijaj. Če produkti vsebujejo mlečne proteine, bo vaša pričeska po sušenju bolj voluminozna in ob enem lasje ne bodo statični.

ČISTI UŽITEK: PROTI-STRESNA  KOPEL

1Kopel z mlekom in sirotko je idealna za občutljivo in suho kožo, saj ne vsebuje konvencionalnih čistil – in kljub temu nežno raztopi umazanijo s kože, ne da bi agresivno delovalo na pH kože. Tovrstna kopel je najboljša izbira takrat, ko želite izklopiti in kljub temu narediti nekaj dobrega za svojo lepoto (na 20 l vode pomešajte 1 l mleka). Na prodajnih policah lahko najdete različne produkte za nego kože z mlekom, najpogostejši je prah, ki vsebuje laktozo, ki kožo v hipu navlaži. Prav tako jo najdemo v losjonih za telo, ki so ob tem pogosto obogateni še z medom in kožo še dodatno ščitijo  pred izsušenem.

Sirotka ima skoraj enak pH kot naša koža in zato podpira samozaščito kože. Kopel s sirotko je še posebej priporočljiva za problematično kožo (na primer ekcemi), ker umirja srbenje in izpuščaje. Zaradi kislega vonja je sirotka po navadi odišavljenja, zato bodite pozorni, da izberete produkt, ki ne vsebuje eteričnih olj. Če želite, ‘čisto’ sirotkino kopel, lahko enostavno dodate v kopel pet žlic čiste pitne sirotke v prahu (brez arom).