Porumeneli nohti? Tako jih spet pobeliš!

Problem zagotovo poznate vse ljubiteljice lakov za nohte: v našem hladilniku nimamo kaj za jesti, ampak dvajset stekleničk laka za nohte.  Zamujamo na zmenek, ker se lak ne suši tako hitro kot bi se moral. In nohtke lakiramo dnevno, ker so naši naravni nohti tako porumeneli, da si brez lakiranih nohtov  ne moremo več privoščiti zapustiti stanovanja.

Foto: Hispanic woman
Foto: Hispanic woman

ENA NAJPOGOSTEJŠIH TEŽAV SO PORUMENELI NOHTI. KAJ LAHKO STORIMO, DA SE ZNEBIMO TE NEVŠEČNOSTI?

Čeprav so naši nohti videti z barvo vedno modno, bi bilo občasno vendarle dobro za naše nohtke, da tudi ‘zadihajo’ brez milimetrske plasti laka.

Preden se lotimo problema, me zanima, kako sploh nastane rumenkasta plast?

Odgovor je precej preprost, nohtki se enostavno obarvajo, če redno uporabljamo rdeče ali rožnate odtenke. Korak za korakom barva laka prodre v noht in tam tudi ostane. Občasno se to tudi zgodi, če uporabite podlak.

PRAVILNO BELITE OBARVANE NOHTE

Žal ne pride v poštev, da roke enostavno skrijete v žepe, če so vaši nohtki porumeneli. To velja še posebej sedaj, ko so modni nežno roza in nude odtenki laka za nohte. Zato se pred lakiranjem trendi laka lotite beljenja svojih nohtov.

Prvi nasvet: vsakič, ko z nohtov odstranite lak, pogladite površino nohta s pilico za poliranje. Drgnjenje gladke površine ob noht bo nežno odstranilo morebitne ostanke pigmenta na povrhnjici nohta.

SKRIVNO OROŽJE PROTI OBARVANJU NOHTOV

Limona in milo na nohtih? Sliši se čudno, a ta kombinacija je vredna zlata. Ne le, da deluje zelo hitro, ob tem je izjemno učinkovito in blago za nohte ter obnohtno kožico. Namesto limone lahko vzamete tudi drugo kislo sadje, ki naravno razbarva nohte. Nohte enostavno polijte z limoninim sokom, ali jih za kakšno minutko potisnite v sadež. Nato dlani operite z milom in mlačno vodo, ki bo odplaknilo ves pigment, ki ga je kislina potegnila iz nohta.