Osvetlite se

Sijoč in zdrav videz kože lahko sedaj dosežemo vsak dan, tudi takrat, ko naše razpoloženje ni najbolj sijoče. Zahvala gre lepotnemu produktu, ki je v zadnjem času »stopil« v ospredje in zasijal v vsej svoji moči. Seveda že veste, o katerem produktu govorimo: o osvetljevalcu ali highlighter-ju!

Z osvetljevalcem poudarimo predele obraza, ki jih želimo nežno izpostaviti in osvetlimo obraz s pomočjo svetlobe, ki pada nanj. Najlepše rezultate dosežemo, če ga nanesemo na lično kost tik ob očesu in/ali pod obrvmi.

Pomembna je tekstura

Različne kozmetične linije razpolagajo z osvetljevalci različnih tekstur. Katera tekstura je najbolj primerna za vas, je odvisno od vaše kože. Če imate suho ali normalno kožo, je za vas primeren osvetljevalec s kremno teksturo. Ženske z mešano kožo, se raje odločite za osvetljevalec v prahu, saj bo ta matiral vašo kožo. Highlighter v kamnu je primeren za vsak tip kože.

Poznajte razliko

Veliko krat nas zmedeta pojma osvetljevalec in iluminator. Glavna in bistvena razlika je, da se osvetljevalec nanaša na obraz nad podlago in puder kot zaključek. Medtem se iluminator nanaša istočasno s podlago ali kremo  za obraz  in se nanese na celoten obraz.

Osvetljevalci za normalen in temen ten: Collistar cca. 32€, I<3 makeup cca. 6€, Bareminerals cca. 32€.
Osvetljevalci za normalen in temen ten: Collistar cca. 32€, I<3 makeup cca. 6€, Bareminerals cca. 32€.

Pravilna barva

Čeprav se nam zdi, da so vsi osvetljevalci enake barve, pa temu ni tako! Če imate svetel ten kože, izberite z roza podtonom, saj bo lepo pristajal vaši polti. V kolikor imate temnejši ten kože, je vaša izbira osvetljevalec v barvi šampanjca.

Osvetljevalci za svetel ten kože: Essence cca. 3€, Orfilame cca. 14€, Artdeco cca. 13 €.
Osvetljevalci za svetel ten kože: Essence cca. 3€, Orfilame cca. 14€, Artdeco cca. 13 €.

Pravilen nanos

Če ste pristaš uporabe čopičev pri nanosu svojega make upa, vas pri temu ne bomo ovirali, kljub temu pa vam predlagamo, da v kolikor je v vaši dnevni rutini kremni osvetljevalec, le tega nanašate s prsti. Na tak način boste dosegle najlepši rezultat in lepo zabrisane linije.

Pravilen nanos

Kot smo že povedali, dosežete najlepši videz, če highlighter nanesete na najvišjo točko lične kosti, tik ob očesu, pod obrvmi (najvišjo točko v loku). Prav tako ga malo nanesite na koren nosu in »srček« nad zgornjo ustnico, da bodo le te videti polnejše.