Novi trend »astro pegice«

Pegice so v tem letu doživele pravi preporod! Od letos naprej pegasta dekleta ponosno nosijo svoja znamenja in jih ne skrivajo več pod težkimi pudri in korektorji. Evforija je šla celo tako daleč, da so si dekleta, ki nimajo naravno peg, dale le te tetovirati.

S pomočjo tehnike microblading (katera je bolj poznana za obrvi), so si na obraz pričarale poletno svežino in »nagajivost«, katero marsikdo povezuje s pegicami. Ampak seveda ni ostalo samo pri tem trendu: dekleta si sedaj tetovirajo pege v konstelaciji astroloških znamenj.

Končni izdelek, takoj po tetoviranju.

»Astro freckles« oziroma po slovensko astrološke pege, ki prihajajo, kot pirčakovano iz Amerike, so sedaj nov trend. Za razliko od normalnega tetoviranja peg, kjer tetover pike/pege poljubno porazdeli po obrazu,  pri astroloških pegah tetovira po astrološkem znamenju.

Jessica Knapik je prva tetoverka na svetu, ki je to tehniko odkrila in jo že redno uporablja pri strankah. Najprej na obraz nariše želena astrološka znamenja in potem zvezdne konstelacije tetovira kot pike. Da na koncu celoten videz deluje bolj naravno, doda še nekaj drugih pikic okrog znamenja. Tako je potrebno enako kot na nočne nebu, na obrazu poiskati znamenje.

Ker tehnika microblading ni večna, jo je potrebno redno obnavljati, če želimo, da bodo astrološke pegice dolgo vidne.

Knapikova je še trenutno edina tetoverka na svetu, ki svojim strankam pričara zvezdnato nebo na obraz. Vendar pa sem prepričana, da nas bodo v prihajajočih tednih in mesecih, na socialnih omrežjih zasule fotografije deklet s tetoviranimi »astro pegicami« različnih tetoverjev.