Negovane ustnice

Cmok, cmok! Ali ste vedeli, da pri poljubljanju uporabljamo kar 34 mišic obraza, da se nam srčni utrip dvigne na 110 utripov na minuto, ter da z enim poljubom, ki traja cca. 1 minuto, porabimo kar 38 kalorij? To so le trije razlogi, zakaj bi se dnevno morali poljubljati! Da bodo vaše ustnice vedno pripravljene za akcijo, vam predstavljamo 5 nasvetov:

1. Prava zaščita pred soncem – tudi za ustnice!

21qffWEzvPLZelo pomembno: zaščitite tanko kožo ustnic – poleti najbolje z balzamom za ustnice, ki vsebuje zaščitni faktor (npr. Labello Sun Protect SPF 30). Tako bodo ustnice ostale mehke, ter izognili se boste prehitremu staranju in posledično nastanku gubic. Če ste se ogromno časa izpostavljali sončnim žarkom, pred spanjem ustnice namažite z mastnim balzamom, če ga nimate, uporabite med, mandljevo olje ali olivno olje. Zjutraj bodo ustnice napete, sočne in mehke.

 

bb

 

 

2.Yammi!

Govorimo iz izkušenj: če balzam za ustnice diši ter je dobrega okusa, ga uporabljamo pogosteje. Trenutno je naš najljubši balzam: Maybelline Baby Lips Cherry Me (mhmmm slasten, kot sadni poljub). Ker je koža ustnic izjemno tanka, jo moramo redno negovati. Redno, pomeni, da jih vsaj 2x dnevno namažemo z ustreznim balzamom. Tudi tukaj velja enako kot pri kremah za obraz, za vsak tip primerna nega: suhe ustnice potrebujejo masten balzam, napete ustnice potrebujejo običajni vlažilni balzam, brez pretiranega vlaženja, in poškodovane ustnice potrebujejo regenerativen balzam, za hitro celjenje ranic.gg

 

 

3. Goljufane polne ustnice

Se tudi vam zdijo vaše ustnice preozke? Uporabite najbolj svetel ali prosojen lip glos/šminko. Še posebej trendi: Lip glos, ki naredi ustnice navidez polnejše, za ta efekt so odgovorni mikro delci in bleščice, ki reflektirajo svetlobo. Da boste imele tako sočne ustnice kot Scarlett Johansson!

ss

 

 

 

4. Barva je dovoljena!

Nimate preveč rade običajnih šmink? Mi smo popolnoma zaljubljeni v XXL Lip Pencil (kot Clinique Chubby Stick). Za nanos več ne potrebujemo ogledala. Priročen svinčnik omogoča nanos na slepo. Tako se lahko uredimo vsepovsod.

 

ll

 

5. Piling ustnic

Morda se vam sliši nenavadno, ampak tudi ustnice potrebujejo piling, le tako se temeljito odstrani stara koža. 1x mesečno svoje ustnice negujte z Lush pilingom za ustnice z okusmo sladkarij, njami!

 

Sedaj vam manjka samo oseba za poljubljane. Vaše ustnice so definitivno pripravljene za naslednjo avanturo.