Negovalni trend: čiščenje z micelarno vodo

Vsi govorijo o negovalnem produktu – ‘novosti’, ki se je v preteklih tednih in mesecih množično pojavila na prodajnih policah. Pentlja je pod drobnogled vzela micelarno vodo. V nadaljevanju si lahko preberite, kako jo uporabljati in za kateri tip kože je priporočljiva dnevna uporaba.

čiščenje z micelarno vodo Kaj je to?

Micele so drobne molekule iz nanotehnologije, ki so sestavljene iz maščobe in vode. Te s kože nežno odstranijo vso umazanijo, brez dodajanja vode. V drogerijah in parfumerijah jih lahko kupite kot obrazno vodo ali losjon.

 Zakaj je produkt tako poseben?

Zaradi njihove nanostrukture lahko molekule prodrejo globoko v kožo in ji dovajajo potrebno količino  vitamina A in E, ki skrbita za napeto, hidrirano in zdravo kožo. Ob tem koža micelarno vodico zelo dobro prenaša. V nasprotju z milom in vodo, micelarna vodica zelo nežno in le površinsko odstrani umazanijo s kože in ne uničuje naravne pH vrednosti naše kože. Molekule vodice obdajo umazanijo in ostanke ličil – tudi vodoodpornih ter jih nežno odstrani s kože.

                 Čistilni gel, tonik in krema v enem.

čiščenje z micelarno vodoZa kakšen tip kože je produkt najbolj primeren?

Ker so micelarni produkti zelo nežni, so primerni za vse tipe kože, tudi za najbolj občutljivo.

Kako se jih uporabljati?

Uporaba je zelo preprosta in bo hitro postala del vaše dnevne lepotilne rutine. Nekaj kapljic  raztopino ali losjona kanite na bombažno blazinico in z njo nežno obrišite obraz.