Nasveti za mehke ustnice

Pozimi so naše ustnice še posebej občutljive, zato poskrbite zanje, da bo poljubljanje še slajše. Muah, muah! Ali ste vedeli, da pri poljubljanju uporabljamo kar 34 mišic obraza se nam srčni utrip dvigne na 110 utripov na minuto, ter da z enim poljubom, ki traja cca. 1 minuto porabimo kar 38 kalorij? To so le trije razlogi zakaj bi se dnevno morali poljubljati! Da bodo vaše ustnice vedno pripravljene za akcijo, vam Pentlja predstavlja 5 nasvetov:

Labello Sun Protect SPF 30
Labello Sun Protect SPF 30

1. Prva zaščita pred soncem – tudi za ustnice!

Zelo pomembno: zaščitite tanko kožo ustnic – poleti najbolje z balzamom za ustnice, ki vsebuje zaščitni faktor (npr. Labello Sun Protect SPF 30). Tako bodo ustnice ostale mehke, ter izognili se bomo prehitremu staranju in posledično nastanku gubic. Če ste se ogromno časa izpostavljali sončnim žarkom, pred spanjem ustnice namažite z mastnim balzamom če ga nimate uporabite med, mandljevo olje ali olivno olje. Zjutraj bodo ustnice napete, sočne in mehke.

Maybelline Baby Lips Cherry Me
Maybelline Baby Lips Cherry Me

2. Yammi!

Govorimo iz izkušenj: če balzam za ustnice diši in se okusi res ga uporabljamo pogosteje. Trenutno naš najljubši balzam: Maybelline Baby Lips Cherry Me (mhmmm slasten kot sadni poljub). Ker je koža ustnic izjemno tanka, jo moramo redno negovati. Redno, pomeni, da jih vsaj 2x dnevno namažemo z ustreznim balzamom. Tudi tukaj velja enako kot pri kremah za obraz, za vsak tip primerna nega: suhe ustnice potrebujejo masten balzam, napete ustnice potrebujejo običajni vlažilni balzam brez pretiranega vlaženja in poškodovane ustnice potrebujejo regenerativen balzam.

 3. Goljufane polne ustnice

Se tudi vam zdijo vaše ustnice preozke? Uporabite najbolj svetel ali prosojen lip glos/šminko. Še posebej trendi: Lip glos, ki naredi ustnice videti bolj polne, zato so odgovorni mikro delci in bleščice, ki reflektirajo svetlobo, za ustnice skoraj la Scarlett Johansson!

 XXL Lip Pencil
XXL Lip Pencil

 4. Barva je dovoljena!

Lush piling za ustnice
Piling za ustnice Lush

Ne uporabljate radi običajnih šmink? Mi naravnost obožujemo XXL Lip Pencil (kot Clinique Chubby Stick). Za nanos več ne potrebujemo ogledala. Priročen svinčnik omogoča nanos na slepo. Tako se lahko uredimo vsepovsod.

 5. Piling ustnic

Morda se vam sliši nenavadno, ampak tudi ustnice potrebujejo piling, le tako se temeljito odstrani stara koža. 1x mesečno svoje ustnice negujte z Lush pilingom za ustnice z okusom sladkarij, njami!

Sedaj vam manjka še samo izbrana oseba za poljubljanje. Vaše ustnice so definitivno pripravljene za naslednjo avanturo.