Najboljša olja za vse tipe kože

Ne glede na to, če si želiš mehke, navlažene in negovane lase ali kožo, so olja prava izbira zate. Moramo razlikovati med rastlinskimi olji in tistimi, ki temeljijo na parafinu. Slednja so še posebej dobra za zaščito kože pred zunanjimi škodljivimi vplivi, saj ne prodrejo globoko v kožo, temveč se tvori na njej tanek zaščitni film. Če potrebujete izdelek za nego, se priporočajo rastlinska olja, saj prodrejo globoko v kožo in jo tako resnično nahranijo. Poznamo dve vrsti rastlinskih olj: suha in ne-suha olja. Suha olja se hitro vpijejo in na koži ne pustijo filma. Ne-suha olja, kot ime samo pove, na koži pustijo tanek zaščitni film.

POMEMBNO: Pri izbiri olj se moraš orientirati glede na tip kože. Za pomoč sem zbrala olja za občutljivo, suho in mastno kožo.

OLJA ZA OBČUTLJIVO KOŽO

Občutljiva koža hitro reagira z draženjem in rdečico. Ne le na sonce in mraz, ampak tudi nova nega in stres se lahko takoj odrazi na koži. Cilj nege občutljive kože je okrepiti naravno zaščito le te. Najbolj priporočljiva olja za občutljivo kožo so: jojobino olje, ribezovo olje, mandljevo olje, olje iz kamiličnih semen.

OLJE ZA SUHO KOŽO

Olja so za suho kožo vredna zlata! Vsebujejo esencialne maščobne kisline in lipide, ki so ključnega pomena v lipidni plasti kože. Zato lahko rastlinska olja dlje časa zadržijo vlago kot običajni negovalni izdelki. Najbolj priporočljiva olja za suho kožo so: arganovo olje, šipkovo olje, mandljevo olje, olje makadamije, oljčno olje.

OLJE ZA MASTNO IN POŠKODOVANO KOŽO

Če imaš mešano ali mastno kožo, je ta pogosto nagnjena k nečistoči. Absolutni no-go: kozmetični izdelki, ki mašijo pore! Mnoge ste mnenja, da to počnejo tudi olja. Vendar olja delujejo ravno nasprotno: veliko olj pomagajo uravnovešati kožo, delujejo protivnetno in zato se mozolji hitreje celijo. Najbolj priporočljiva za mešano in mastno kožo so naslednja olja, saj ne mašijo por: arganovo olje, olje konoplje, orehovo olje, šipkovo olje, jojobino olje, ricinusovo olje, sončnično olje, olje rakitovca in olje iz grozdnih pečk.

Pravilna uporaba olja za obraz

Olje za obraz se lahko uporablja tako za dnevno nego obraza kot nočno nego. Navodila: Na vlažno kožo nanesite nekaj kapljic olja in ga nato nežno vmasirajte. Nikar ne pretiravajte s količino. Olja so zelo dragocena in hranljiva, zato popolnoma zadoščajo 4 kapljice. Za tiste, ki potrebujejo malo več nege, nekaj minut po nanosu olja nanesite še običajno dnevno ali nočno kremo.