NAGRADNA IGRA: Huawei selfie stick

Selfie zagotovo spada med najpogosteje objavljene fotografije na Facebooku, Instagramu, Twitterju,… Ker je najpogosteje posnet na dolžino roke, fotografije niso popolne, so pogosto zamegljene, premalo osvetljene ali »zmigane«. Ob tem je kompozicija in perspektiva redko idealna.

Da bo vaš selfie še boljši, v sodelovanjem z Huawei Slovenija, podarjamo luksuzni selfie stick v zlati barvi, ki ga lahko osvojite v nagradni igri in je primeren tako za Android kot za iOS. Hkrati predstavljamo tudi 6 nasvetov za popoln selfie.

Foto 2(17)1. Postavite se v pravo luč

Sicer res ni spontano, ampak preden posnamete selfie, poiščite pravo svetlobo, da vaš obraz ne bo v senci. Običajno pri tem pomaga, da enostavno pogledate navzgor in se fotografirate, saj svetloba najpogosteje prihaja od zgoraj.

2. Kdo in kaj je še na fotografiji

Še posebej na javnih mestih, v službi ali na dogodkih je skoraj neizogibno, da boste na fotografiji sami. Zato bodite previdni, koga še ujamete v kader, saj si vsak ne želi biti na vaši fotografiji.

3. Prosim, brez tresljaja

Res ni enostavno roko dalj časa držati pri miru, a le tako boste zagotovili res kvalitetno fotografijo brez tresljaja. Še lažje bo, če boste za fotografijo uporabili Huawei selfie stick.

Foto 3(14)4. Uporabite sprednjo kamero

Vsi pametni telefoni imajo danes običajno dve kameri. Glavno kamero na hrbtni strani in sprednjo kamero zraven zaslona. Glavna kamera sicer res naredi boljšo fotografijo, a pogosto nimamo občutka, kaj vse zajamemo v kader. Zato to kamero uporabljajte izključno v primeru, ko imate za fotografiranje več časa.

Za spontane selfije zadostuje sprednja kamera, ki bo hitreje privedla do želene fotografije.

5. Poudarite svoje atribute

Dobro počutje je najpomembnejše! Zato je dovoljeno fotografijo malo obdelati. Poudarite tisto, kar vam je najbolj všeč na sebi. Imate polne ustnice, velike oči ali markantne ličnice? Pomembno: čeprav je kamera pogoltnila ličila, nikar ne pretiravajte z make-upom. Enako velja tudi za nabijanje barv. Bodite naravni, prepoznavni in predvsem to, kar ste.

 6. Izognite se klišejem

Selfiji zvezdnikov pogosto vsebujejo ‘Duckface’, perspektivo: poševno od zgoraj (tako, da je dekolte v ospredju) ali znak zmage. Tega smo sedaj videli dovolj. Večinoma so te klišejevske poze le izraz lastne negotovosti. Nasvet: imejte potrpljenje s samim seboj in preizkusite različne poze in tako izberete tisto, ki vam je najbolj všeč. Uživajte v trenutku samo-predstavitve in ne bodite preveč kritični do sebe.

 

Navodila za sodelovanje:

Na Pentljini FB strani bo objavljen ta članek (fotografija), pod njega – v komentar, zapišite, kje in s kom najraje posnameš selfie, ob tem, v komentarju označite tega prijatelje in članek JAVNO delite na svojem FB profilu. V nagradni igri se upoštevajo vsi sodelujoči, ki izpolnijo zgoraj navedene pogoje. Nagradna igra bo zaključena ko Pentljina FB stran preseže 3.301 všečkov. Nagrajenec bo določeni z naključnim žrebom v roku 7 dni po zaključku nagradne igre. Žrebanje nagrajenca bo potekalo na naslovu organizatorja nagradne igre Pentlja.si., pod nadzorom tričlanske komisije. Med vsemi sodelujočimi bomo, izžrebali enega sodelujočega, ki bo prejel ‘must have’ leta Huawei selfie stick. Nagrajenec bo objavljeni na FB strani Pentlja.si in v tem članku.

Nagrade ni mogoče zamenjati za denar ali katero koli drugo nagrado. Nagrada ni prenosljiva na drugo osebo!

Ime in priimek nagrajenca bo objavljen na Facebook strani Pentlja.si in v tem članku. Izžrebanec mora svoje podatke in davčno številko posredovati najkasneje v roku 7 dni po zaključku žrebanja na e-maila: info@pentlja.si ali v inbox na FB strani, če tega ne stori, mu nagrada več ne pripada!.

Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da ne podeli nagrade, če se ugotovi, da je uporabnik v igri sodeloval v nasprotju s pravili in pogoji nagradne igre.

Foto 2(17)

NAGRAJENKA JE BILA IZŽREBANA DANES, 19.10.2015!

Znana je nagrajenka nagradne igre, v kateri smo podarjali Huawei Slovenija, luksuzni selfie stick v zlati barvi, ki ga prejme : Anja Kapun.

Gospa Kapun, prosimo, da vaše osebne podatke (naslov in davčno številko) pošljete v Pentlja.si inbox ali na e-mail: info@pentlja.si. Če tega ne storite v roku 7 dni, do 26.10.2015, vam nagrad več ne pripada!

 

1 komentar

  1. Zorica says:

    Super ste 🙂

     

Komentarji niso več mogoči.