Mini nasveti za MAXimalno dober izgled

Tina Fabjan, vodja umetnikov ličenja Max Factor, se je cel teden družila z nami na našem Facebook profilu in nam svetovala, kako uporabiti izdelke, ki jih bo Max Factor tudi podaril v Pentljini nagradni igri. Vse nasvete smo strnili v priročen članek, Tina pa je dodala še nekaj dodatnih koristnih informacij.

Prvi korak ličenja je čista in negovana koža

Kožo si lahko predstavljate kot platno, na katerega nanašate barve in nianse, samo platno pa mora biti seveda negovano in dobro pripravljeno na ličenje. Zato skrbite za svojo kožo tako od znotraj, kot od zunaj. Tinino pomembno pravilo je pitje vode! »Dnevno spijte dovolj vode, saj se dehidracija hitro pozna na koži. Zaradi pomanjkanja tekočine koža izgubi elastičnost, torej ni tako napeta, kot bi bila sicer, postane pa lahko tudi pusta in nekoliko siva,« je povedala umetnica ličenja.

Podlaga

Pred ličenjem kožo očistite, nanesite tonik, serum in kremo – odvisno od vašega tipa kože je, ali boste potrebovali vse te izdelke ali pa boste kakšnega izpustile. »Pred ličenjem nanesite dober primer, priporočam Max Factor Smooth Miracle Primer. Vašo kožo bo zgladil in pripravil na nanos tekoče podlage, poleg tega pa bo pomagal, da bodo vaša ličila ostala nedotaknjena cel dan,« je povedala Tina. Nadaljujte z dobro tekočo podlago – Tina zadnje čase največkrat posega po novi Max Factor Healthy Skin Harmony Miracle Foundation, ki je boljša za vašo kožo, kot če podlage sploh ne bi nosili: »Prehode med vratom in obrazom dobro zabrišite, da ne bodo vidne linije.

Korektor, bronzer in blush

S korektorjem prikrijte morebitne nepravilnosti kot so mozoljčki in podočnjaki po neprespani noči. Odličen je Max Factor Mastertouch Concealer. Nato tekočo podlago in korektor utrdite s pudrom v prahu ali kompaktnim pudrom. »Izberete lahko transparentnega ali pa obarvanega. Sama tako na strankah kot na sebi uporabljam Max Factor Creme Puff Pressed Powder, ki skupaj s primerjem zelo pripomore k obstojnosti celotnega izgleda,« je povedala Tina. Uporabite še Max Factor Creme Bronzer, s katerim poudarite dele obraza, kjer se vas »dotakne sonce« – zgornji del čela, najvišjo točko ličnic in konico brade in nosu. Na koncu se nasmejte in na najbolj izbočen del ličnic nanesite rdečilo za lica oz. blush ter ga zabrišite nazaj proti ušesu. Tina pravi, da nikar ne pozabite dobro zabrisati robov bronzerja in blusha.

Prepustite se domišljiji

Celoten videz lahko zaključite samo z maskaro (namig: Tina obožuje novo maskaro Max Factor Lash Crown) in rdečilom za ustnice, lahko pa naličite tudi oči. »Vse je odvisno od vaših želja in tega, za kam se ličite – za službo in šolo bo makeup subtilnejši, za večerne izhode pa si lahko date duška z drznejšim črtalom za oči in močnejšo šminko,« je zaključila Tina.