Lasje v cik-cak

 

Krepasti lasje dejansko sodijo med ene izmed tistih  “Bad Taste” fenomenov osemdesetih let. Takrat so ženske posamezna pramena oblikovala s cik-cak likalnikom, da je njihova že tako natupirana griva bila videti še gostejša. Ko danes gledamo nazaj, je bilo to videti prav tako smešno kot podložena ramena in barvite gamaše. Tega smešnega pridiha nista mogli spremeniti niti Britney Spears in Christina Aguilera v začetku leta 2000. Do sedaj!

Manekenka, ki zapušča modno revijo.
Manekenka, ki zapušča modno revijo.

POSNEMAJ: cik-cak  by Jean Paul Gaultier

Med couture tednom mode, kjer so bogovi mode predstavili trende  za obdobje jesen / zima 2016/17, je Jean Paul Gaultier vse navzoče očaral z enotnim geometrijskim vzorcem v laseh manekenk.

Tako pravilno skrepaš lase :

  1. ZELO POMEMBNO: Krepaj samo suhe lase.
  2. Preden se lotiš termične obdelave las, nanesi sprej, ki lase zaščiti pred vročino in s tem se izogneš morebitnim poškodbam. Pomembno je omeniti: če produkt naneseš na že suhe lase, vedno počakaj, da se ta popolnoma vpije in so lasje suhi. Komaj nato prični s stiliranjem.
  3. Lase razdeli na več tanjših pramenov in jih nato postopoma krepajte. Likalnika, z nastavkom za krepanje, ne potegnite skozi lase, ampak ga prestavljajte po dolžini navzdol.
  4. Za zaščito las bi bilo pomembno, da likalnika na enem mestu ne držite dlje kot 5 sekund. Pravilo: temperatura orodja za stiliranje naj ne presega približno 120 stopinj, če imate fine ali poškodovane lase. Vse ostale regulirajte aparat na max. 180 stopinj.
  5. Če ste se sedaj zaljubile v ta videz: lase ne krepajte vsak dan, oz. maksimalno 2x na teden.