Katera maska ​​ je primerna za mojo kožo?

Ne glede na to če se odločiš za masko, ki poskrbi za sprostitev, čiščenje ali nego kože, v vsakem primeru maske dopolnjujejo lepotno rutino. Ampak kot velja pri kremah, čistilnih izdelkih ali ličilih, velja tudi pri maskah – vsaka maska ni primerna za vsak tip kože. Torej v vsej tej poplavi izdelkov, katerega izbrati?

Nuxe Crème Fraîche de Beauté 48-urna vlažilna SOS maska. Cena cca 21 €.

Občutljiva koža…

…. je pogosto razdražena, rdeča in v skrajnih primerih tudi boleča! Zato je priporočljivo uporabiti mask s sestavinami, ki vsebujejo minerale. Ti pomirijo kožo in jo zaščitijo pred vnetjem. Ob tem bodi pozorna, da uporabiš kremasto masko, ki vlaži kožo.

Vichy maska z glino za čiščenje por.

Nečista koža…

… potrebuje masko na osnovi gline, saj jo ta očisti, razkuži nastale ranice in zapre pore. To velja še posebej za vse tiste, ki imate ob nečisti še mastno kožo. Glina namreč absorbirala presežek sebuma.

Dr. Hauschka ucvrstilna maska z vrtničnim oljem za zelo suho kozo. Cena maske je cca. 35€.

Suha koža…

… potrebuje vlago, veliko vlage! Razvajaj svojo kožo z vlažilno kremo, ki vsebuje rastlinsko ali sadno olje.

Caudalie, detox maska za razstrupljanje. Cena cca. 23 €.
Lush BUNNY MOON žele maska za vlaženje kože. Cena cca. 10 €.

Mešana koža…

… je tvoja T-cona na obrazu mastna, ostali deli kože pa normalen oz. suh? Potem preizkusi tako imenovan “multimasking” (uporaba večih mask hkrati). Na masten predel kože nanesi masko, ki absorbira sebum. Na predel, ki potrebuje vlago pa vlažilno masko. Pusti delovati in speri kot običajno.