Kako se naličiti v šestih minutah?

Nežno podarjene obrvi, perfektno ukrivljene trepalnice in lepo naličene ustnice – zagotovo lepotni ideal h kateremu teži ogromno žensk. A kaj ko je ustvarjanje popolnega make-upa precej dolgotrajno. Da boš prihranila nekaj minut razkrivamo 5 preprostih korakov s katerimi boš v zgolj 6 minutah ustvarila čudovit make-up.

Clarins BB krema, za 45 ml boš morala odšteti cca. 39 €.

Ten kože izenači v 60 sekundah

Za lepo in enakomerno polt v nekaj sekundah, poskrbi BB ali CC krema, ki jo preprosto s prsti naneseš na obraz. Prekrila bo manjše nečistoče in hkrati izgledala precej naravno. Morebitne senčke okrog oči skrij s pomočjo korektorja ( precizen nanos in zabrisovanje korektorja, ti bo vzelo dodatnih 40 sekund).

Lancôme Teint Sparkling Framboise rdečilo za lička (omejena izdaja), cena cca. 42 €.

Tvoja lička bodo zardela v 30 sekundah

Če nimaš veliko časa za ličenje, je kremno rdečilo za lička najboljša izbira. Prst zgolj potopiš v embalažo in izdelek zabrišeš na ličkih – v hipu boš videti pomlajena. Tudi tukaj velja, ne pretiravaj; manj je več.

Collistar Proffesional Eyebrow Pencil – svinčnik za obrvi, cena cca. 19 €.

Za oblikovanje obrvi potrebuješ 90 sekund

Če poznaš svoj obraz in imaš vsaj malo spretnih prstkov,  boš svoje obrvi naličila v manj kot devetdesetih sekundah. Kljub temu, je zelo pomembno (!), da se zavedaš, da so lepo negovane in oblikovane obrvi ključnega pomena (njihova nega in oblikovanje vzameta precej več časa) saj uokvirijo obraz. Če redno skrbiš zanje, zadošča če jih zjutraj počešeš in nato s svinčnikom narišeš dlačice tam kjer manjkajo.  Nikar ne pretiravaj z barvanjem – naraven videz je zaželen.

Moja najljubša vodoodporna maskara Get Big Lashes od Essence, cena cca. 3 €.

Trepalnice poudariš v 60 sekundah

Trepalnice s preciznim gibom ovij v črnilo maskare. Največji učinek boš dosegla s črno maskaro, ki zagotavlja največji kontrast z belino oči in naredi oči videti precej večje. Če si želiš poudariti svojo barvo oči, konice trepalnic naliči z modro ali zeleno maskaro.

Orifloame The ONE 5-v-1 Colour Stylist šminka, cena 9,90 €.

Zapeljive ustnice v 120 sekundah

Vsak dan je kot nalašč za rdečo šminko na ustnicah, ki nas po mnenju znanstvenikov, pomladi za vsaj 5 let, izraža svežino in spočitost. Ampak za precizen nanos boš potrebovala malo več časa. Obvezno ustnice pred nanesem šminke obrobi z ustreznim svinčnikom, to ti bo vzelo 1 minuto časa, in nato nanesi rdečil. Ne pozabi ugrizniti v kozmetičen robec in na ta način odstraniti prekomerno količino šminke, ki lahko steče v gubice.