Kako se je začela zgodba 100% naravne kozmetike Purity Herbs

Si se že kdaj vprašala kaj vodi do lepe in predvsem zdrave kože? Veliko krat preberem, da pitje zadostne količine vode, izogibanje soncu, uravnotežena prehrana (s čim manj industrijskega sladkorja) ter nega kože vodita prav do želenih rezultatov a pogosto ni tako! Največ žensk ima težave prav s slednjim, najti linijo izdelkov, ki kožo krepijo, globinsko nahranijo a hkrati formule izdelkov niso preveč bogate, ne puščajo mastnega filma, mašijo por…

Pred nekaj meseci je tudi k nam prišla Islandska kozmetika Purity Herbs, ki je 100 % naravna in prav zato idealna za vse tipke kože! Vse skupaj se je začelo z André Raesovim znanjem in strastjo do zelišč ter njihovih zdravilnih učinkov. Po selitvi na Islandijo se mu je zaradi izjemne islandske flore odprl popolnoma nov svet. Eksperimentiral je z islandskimi zelišči, olji in kremami, vendar pa prvotna ideja ni bila, da bi svoj hobi spremenil v posel.

A kljub temu… Leta 1993 je v vrtcu delala Ásta Śyrusdóttir in opazila majhnega dečka, ki je trpel za resnimi ekcemi in izpuščaji. Prosila je dečkovo mamo za dovoljenje, da bi poskusila na njegovi koži eno od Andréjevih doma narejenih zeliščnih krem in ugotovila ali mu bo ta pomagala. Po nekaj dneh se je, na presenečenje vse vpletenih, dečkova koža vrnila skoraj v normalno stanje. Po naključju je bil dečkov dedek, Bövar Jónsson, lokalni farmacevt. Tako kot vsi ostali je bil nad rezultati kreme navdušen. Böðvar je nato v svoji lekarni ponudil izdelek, da bi lahko André še naprej eksperimentiral z islandskimi zelišči in razvijal nove izdelke, ki bi lahko pomagali še več ljudem.

Ta edinstvena in Andréjeva prva doma narejena krema je dobila primerno ime “Wonder Cream„ in še danes pomaga veliko ljudem po vsem svetu pri odpravljanju težav s problematično kožo.

Leta 1994 je Bövar spodbudil Andréa in Ásto, da odpreta svoje podjetje. Tako je nastala organizacija Purity Herbs, prva naravna kozmetika na Islandiji.​

Za izdelavo kozmetike Purity Herbs, so uporabljena samo vrhunska, najbolj čista in divja zelišča naravnost iz islandske divjine, ki so so skrbno odrezani, tako da lahko ostala rastlina še naprej rastejo.Skozi celoten proces so skrbno obdelana z visoko stopnjo pozornosti in spoštovanja, tako da njihove učinkovine  ostanejo nespremenjene skozi celoten proces.

POSEBNOST: Islandska zelišča so manjša in močnejša, njihov proces rasti pa krajši, v primerjavi z zelišči iz večine drugih držav.To je posledica neprestanega spreminjanja podnebja.

V vsakem izdelku je uporabljena posebna mešanica številnih različnih in drugačnih zelišč. Zelišča se najdejo in pobirajo ročno v pravi fazi njihove rast in v pravem stanju, daleč stran od onesnaženja in naseljenih območij.

Vse izdelke najdeš na spletni strani Purity Herbs , trenutno s kodo PURITY2018 prejmeš 15% ter brezplačno poštnine!