Kako preprečiti nastanek nečistoč na koži?

Čista in sijoča koža je točno to, kar si vsi želimo in se trudimo, da to dosežemo. Vendar se po navadi sploh ne zavedamo, da vsakodnevne nevede želje po idealni kožo razblinijo. Bakterije zamašijo naše pore na obrazu in kot posledica se pojavijo mozoljčki. Dobra novica je, da lahko s samo nekaj spremembami v našem življenju poskrbimo za čisto in negovano kožo.

Umijte si obraz

 So tudi vas babice strašile, da prepogosto umivanje obraza ni zdravo? Pozabite to! Priporočljivo je, da si obraz umijete štirikrat na dan, namesto samo dvakrat. Če se vam štirikratno umivanje obraza zdi resnično pretirano to počnite vsaj zjutraj, saj čez noč naša koža izloči odmrle celice ter znoj in jutro je ravno pravi čas, da jih odstranimo in kožo pripravimo na nadaljnje proizvode. Prav tako velja, da obraza pred nanosom negovalnih produktov očistite, saj ne želite produkte nanašati na odmrlo plast kože in z njimi zamašite pore.

Brisače in vzglavniki

Študije so pokazale, da se na vzglavnikih in toaletnih pokrovih nahajajo skoraj enake bakterije. Hmm, kar nagnusna misel, da je naš vzglavnik enako gojišče bakterij kot straniščni pokrov, kanje? Na vzglavnikih se nahajajo olje, prah in odmrla koža, zaradi katere naš obraz enostavno ne mora biti čist. Sicer lahko spanje na hrbtu malo omili zadevo, vendar bolj priporočljivo je, da prevleke za vzglavnike zamenjate vsake tri dni. Pri tem se izognite mehčalcem in odišavljenim detergentom, saj ti samo dražijo kožo.

Na brisačah se sicer ne nahaja toliko bakterij, kot na vzglavnikih vendar za njih veljajo enaka priporočila. Ker so brisače veliko časa mokre, ni čudno, da se na njih naselijo bakterije. Le-te se v vlažnem okolju hitreje razmnožujejo. Da bi preprečili okužbo obraza z bakterijami z brisač, predlagam, da si vsak dan obraz osušite s svežo brisačo. In ne pozabite, uporabljajte različne brisače za lase, telo, roke in obraz.

Ne umijete si rok, preden začnete nanašati lepotne izdelke?

Že v zgodnjem otroštvu nas pričnejo učiti, da si je potrebno umivati roke. Zdaj je čas, da se na to spomnimo vedno, preden pričnemo z nanosom produktov. Recimo, da je vaša jutranja rutinska nega sestavljena iz dveh izdelkov: seruma in dnevne kreme. Preden nanesemo serum na obraz, si je potrebno umiti roke, da na obraz ne prenesemo nepotrebnih bakterij. Da se serum vpije v obraz, je potrebno približno 5 minut, v tem času si lahko pripravimo zajtrk, pregledamo maile, ali se oblečemo. Karkoli primemo, se na naših rokah naselijo bakterije. Zaradi tega je potrebno, da si pred nanosom kreme ponovno umijemo roke. Enako velja, preden si nanesemo ličila, roke morajo biti zmeraj čiste!

Čopiči, telefon in očala

Ne bom vam govorila, kako pomembno je čiščenje čopičev za nanašanje ličil, saj verjetno že veste, da so neočiščeni čopiči pravi nosilci bakterij, umazanije in praha. Vendar čopiči niso edini nosilci bakterij. Redno, vsaj enkrat mesečno čistite svoje čopiče.Prav tako se te nabirajo na veliko dodatkih, kot na primer na očalih. Na njih se nabirajo olja in bakterije, katere so v kombinaciji z znojem prava katastrofa za kožo. In tudi napravica, brez katere dandanes enostavno ne moremo in si jo večkrat dnevno prislonimo na obraz – imenuje se mobilni telefon; ja tudi ta je pravo gojišče za bakterije. Da bi ohranili svojo kožo čisto, čistite mobilne telefone in (sončna) očala redno z antibakterijskimi krpicami.