Kako do naravno dolgih trepalnic

Narava nam je podarila trepalnice zato, da oči te ščitijo pred zunanjimi vplivi, recimo prahom, vetrom, skratka skrbijo zato, da so naše oči vedno varne. Ob tem so dolge trepalnice tudi ultimativen lepotni znak. Ženske imajo običajno krajše trepalnice kot moški, čeprav si mnoge želijo imeti daljše trepalnice, kot je mogoče. Na policah drogerij lahko najdete veliko produktov, kot recimo maskare ali umetne trepalnice, ki podaljšajo vaše trepalnice. Seveda lahko obiščete tudi kozmetičarko, ki vam bo vaše trepalnice podaljšala s pomočjo pravih dlačic. Ampak vse te variante so kratkotrajne, zahtevajo veliko časa in redno obnovo. Zakaj ne bi poskusile kakšno od sestavin, ki so jih uporabljale že naše prababice, da so imele lepe, zdrave in goste trepalnice.

Zdrava prehrana je ključnega pomena za dolge in zdrave lase, trepalnice in nohte. Foto: Getty Image
Zdrava prehrana je ključnega pomena za dolge in zdrave lase, trepalnice in nohte.
Foto: Getty Image

 

 

Izboljšati svoje prehranjevalne navade, da bodo vaše trepalnice že zrastle daljše. Brez pravilne prehrane bo vaše telo ‘sporočilo’ lasem, nohtom in dlačicam, naj upočasnijo rast oz. nehajo rasti. Zato je dobrodošlo, da si dnevno privoščite jajce, oreščke, zaužite dnevno uravnovešeno dozo proteinov, cinka in železa. Ko boste spremenili prehrano, bo trajalo cca. 3 mesece, da boste opazili razliko, kajti telo potrebuje mesec in pol, da se popolnoma navadi na novi način prehranjevanja.

Vazelina bo trepalnice navlažila in preprečila lomljenje.  Foto: Getty Image
Vazelina bo trepalnice navlažila in preprečila lomljenje.
Foto: Getty Image

 

 

Dnevno, najbolj preden se odpravljate spat, uporabite eno kapljico naravnega maziva, za to je primerno oljčno ali mandljevo olje, lahko tudi vazelina. Mazilo jih bo krepilo in prodrlo do korenin trepalnic ter jih tudi nahranilo. Ponavljamo še enkrat: ena kapljica olja zadošča za trepalnice na obeh očeh. Zjutraj umijte obraz in odstranite morebitne ostanke, ki se niso vpili.

Ta nasvet je res preprost, ampak zelo učinkovit. Ko ne boste uporabile obarvane maskare, na trepalnice z očiščeno ščetko nanesite olje, ki vsebuje vitamin E. Ta vitamin bo vaše trepalnice okrepil, jim podaril lep, naraven lesk in poudaril vašo naravno barvo trepalnic.

Poskrbite, da boste trepalnice res dobro očistili. Foto: Getty Image
Poskrbite, da boste trepalnice res dobro očistili.
Foto: Getty Image

 

 

Ta nasvet vas bo morda presenetil, a tudi vaše trepalnice potrebujejo redno nego. Vsaj 1x na teden, ali maksimalno 3x na teden, temeljito očistite trepalnice, odstranite ostanke ličil in jih prečešite z očiščeno krtačko. Tako boste odstranili ves prah, oljne ostanke in drugo umazanijo, ki se je nabrala na njih.

Štirje dokaj preprosti nasveti, s katerimi bodo vaše trepalnice  zdrave, lepe in negovane.