Kaj je bolje? Tuširanje zjutraj ali zvečer?

To je vprašanje, ki buri duhove. Nekateri se tuširajo raje zvečer, drugi zjutraj in tretji kar dvakrat na dan. Jutranja prha zagotovo pripomore k temu, da se hitreje prebudimo. Večerno tuširanje odstrani vso umazanijo, ki se je čez dan nabrala na naši koži. Ob tem se ponoči na koži naredi tanka zaščitna plast, katero naj ne bi zjutraj odstranili s prhanjem.

2Oba načina prhanja imata svoje prednosti in slabosti. Številni dejavniki vplivajo na to, kateri tip prhanja najbolje ustreza naši koži: naš bioritem, struktura kože, poslovno okolje in še veliko več.

Strokovnjaki predlagajo, da kreativne osebe, ki se dnevno ukvarjajo s takšnim ali drugačnim ustvarjanjem, prhajo zjutraj. V tem primeru jutranja prha deluje na telo kot neke vrste meditacija in osvobaja glavo. Tudi moški, ki se pri britju pogosto porežete, bi se morali prhati zjutraj, saj se kri hitreje strjuje zjutraj kot zvečer.

1Če imate težave zaspati, bi se morali stuširati zvečer. Hlad, ki nas obda, ko gremo izpod tuša ali iz kopalnice, je naravni pobudnik spanja: Telo misli, da je čas za spanje.

Ne glede na to, kdaj se prhate, bodite pozorni, da s tem ne pretiravate. Prekomerno prhanje z vročo vodo izsuši kožo, kar privede do hitrejšega staranja. Več o tej temi si lahko preberete tukaj.