6 MEST NA KATERE ZAGOTOVO POZABITE

Poletje je že skoraj pred vrati in tako tudi redna (in nujna!) uporaba kreme za zaščito pred soncem. Priznajte, tudi same večinoma zelo površno in kar se da hitro nanesete zaščitne izdelke na kožo in že hitite dalje.

Pa vendar obstaja šest mest na telesu, na katere skoraj zagotovo pozabite!

Tudi ušesa spadajo k obrazu. Foto: wikimedia
Tudi ušesa spadajo k obrazu.
Foto: wikimedia

Lasišče: lasišče je izjemno pomembno zaščititi z ustreznim zaščitnim faktorjem. Čeprav imate lase, ki bi lasišče naj ščitile, nanesite zaščito vsaj na prečko. Opekline na lasišču so lahko zelo neprijetne, srbeče in boleče. Pokrivalo ni dovolj, pomembna je krema! Grozna morebitna posledica: kožni rak, ki se pojavi na lasišču, se lahko hitro razširi tudi na možgane!

Ušesa: zagotovo je sonce opeklo kdaj vaša ušesa. Opekline na ušesih so zelo srbeča nadloga. Zato jih raje prej dobro zaščitite pred soncem, kot se kasneje jezite.

Ustnice: opekline na ustnicah so pogoste. Po navadi je občutek boleč in ustnice se lupijo. Predlagamo vam redno uporabo balzama za ustnice z zaščitnim faktorjem vsaj 20. Pri tem velja, višja zaščita pred soncem, bolj zadovoljne ustnice.

Ne pozabite namazati pod naramnicami! Foto: Gatty
Ne pozabite namazati pod naramnicami!
Foto: Gatty

Zadnja stran kolen:  pogosto si namažemo bedra in nato nadaljujemo na mečih. Veliko krat pozabimo na izjemno občutljivo mesto na zadnji strani kolen. Opekline na tem predelu so izjemno boleče in potrebujejo nekaj časa, da se zacelijo.

Nart: priznajte, na ta predel telesa skoraj zagotovo pozabite. Nart je izjemno izpostavljen soncu in nežna koža je precej občutljiva. Če vas sonce opeče na tem predelu, bo vsak korak boleč, zato ga raje predhodno dobro zaščitite.

Pod naramnicami: ženske na to pogosto pozabimo. Telo si z zaščitnimi produkti namažemo vse do kopalk ali roba majice, pozabimo pa pod naramnicami. Naramnice se med gibanjem premikajo z našim telesom, zaradi česar soncu pogosto izpostavljamo predele, kjer nismo nanesle ustrezne zaščite.