6 make-up nasvetov, ki bo spremenilo tvoje življenje

Se ličiš vsak dan, a dejansko ne veš natančno, kaj sploh počneš? Nič zato. Prav za ta primer sem zbrala šest nasvetov.

1Iskanje popolne podlage

Iskanje pravilnega tena podlage ali pudra je lahko prava nočna mora. Največ žensk naredi napako, da odtenek izdelka preverja na notranji strani zapestja ali na hrbtni strani dlani, ampak to je povsem napačno. Po navadi je barva kože na notranji strani zapestje precej svetlejša in na hrbtni strani dlani temnejša od kože na obrazu. Zato ustreznost odtenka pudra ali podlage vedno preizkusi na vratu.

2Uporaba osvetljevalca

Vsaka hollywoodska zvezda in vsaka manekenka nosi osvetljevalec. Ampak,kam ga natančno nanesti, da bomo tudi me videti tako sveže? Če nisi preveč vešča osvetljevanja obraza, je prvi korak, da tega naneseš nad in pod obrvmi, v notranji kotiček oči, na najvišjo točko ličnic, na konico nosu in pregiba ustnice.

3Pravilna uporaba maskare

Vsakodnevna borba s trepalnicami res ni potrebna. Potrebno je le nekaj spretnosti in ustrezen produkt. Na začetku: če je tvoja maskara starejša od 6 mesecev, jo vrzi kar v koš, saj je že suha in grudasta. Za več volumna in neskončno dolgih trepalnic, pripri oči in maskaro nanesi prvo na zgornjo stran trepalnic, nato odpri oči in krtačko z nežnimi gibi levo in desno potegni vse od korena trepalnic do konic. Postopek ponovi maksimalno 3x.

4Kako pričarati gostejše obrvi

Verjetno eden izmed večjih problemov vsake ženske, ki ima zelo redke obrvi; kako naravno naličiti obrvi, da bodo videti polnejše. Najlažje: z narisanimi dlačicami. S svinčnikom v barvi obrvi nariši manjše, tanke dlačice, nato jih počeši s krtačko, na ta način boš zabrisala ostre robove.

5Kako prekriti podočnjake

Adijo podočnjaki! Če imaš pod očmi resnično temne kolobarje, za podlago nanesi korektor v rdeči barvi, ki bo nevtraliziral vijolične podočnjake, nato ga prekrij s korektorjem v kožni barvi. A to ne kar tako, pomembna je oblika. Zajeti moraš cel kolobar, zato korektor nanesi v obliki narobe obrnjenega trikotnika in vse skupaj lepo razmaži.

6Kako do polnih ustnic

Štirje koraki do polnih ustnicah: 1. S svinčnikom nariši “X” na srčkastem delu ustnic. 2. Natančno obriši obliko ustnic. 3. Odebeli narisano črto proti notranjosti ustnic. 4. Sedaj nanesi šminko.