5 napak ličenja, zaradi katerih si videti starejša

Ličila uporabljamo zato, da izpostavimo svoje atribute, smo videti spočite in mlajše.  Vendar pri nanosu ličil pogosto naredimo eno (ali celo več) napak, ki nas optično postarajo in nam prav nič ne laskajo.

PREVEČ INTENZIVEN MAKE-UP

Mnoge ženske so mnenja, da morajo z višjim EMŠO-jem uporabljati več ličil. Toda zaželeno je ravno nasprotno:  namesto, da zamašite pore z debelim slojem pudra, bi morale staviti na lahko podlago, recimo hranljivo BB kremo,ki bo skrila drobne gubice in polt bo videti bolj sveža.

PRETANKE OBRVI

Tudi preveč stanjšane obrvi nas naredijo starejše. Časi, ko so bile modne zgolj tanke črtice nad očmi, so zdavnaj mimo in tega bi se morala  tudi sama zavedati. Pusti naravi proste roke, kar ne pomeni, da imaš nad očmi pravo goščavo, ampak, da obdržiš naravno obliko obrvi in jih nato z ustreznimi potezami spraviš v želeno obliko.

DEBELA PLAST KOREKTORJA

Za prekrivanje temnih kolobarjev pod očmi in drobnih nepravilnosti na koži, nas večina uporablja korektor, ki je resnično super stvar, a če za prekrivanje uporabiš presvetel odtenek, ta namesto, da bi kaširal nepravilnost, jo samo še izpostavi. Pred nanosom korektorja vedno uporabi vlažilno kremo. Ko se ta vpije, nanesi tanek sloj korektorja, ki ga s pomočjo prstov ali gobice za nanašanje liči lepo razmaži in zabriši morebitne robove.

PREVEČ EYELINERJA

Uporaba črnega eyelinerja  je precej delikatna zadeva. Včasih je črta predebela, drugič pretanka, spet tretjič ni ravna, predolg zavihek, črnilo je steklo v gubice,… vse to pomanjša naše oči. Veliko boljša izbira je temnejše senčilo, ki ga s tankim čopičem nanesi tik ob trepalnicah in ga nato malo zabrišeš navzgor. Rezultat ni tako “oster” in ima to prednost, da so naše oči videti bolj žareče.

TEMNO RDEČA ŠMINKA

Načelo, ki bi se ga morale držati vse: z leti uporabljaj svetlejše kozmetične izdelke (šminke, lake, rdečila za lica,..). Nič ne postara tako, kot temnordeča šminka, saj na obrazu pričara precej veliko temno ploskev in se lahko takoj posloviš od spočitega videza.